Software

Autodesk i OSA donirali softvere fakultetima u Makedoniji u vrednosti od 9,3 mil eur

Kompanija “Autodesk”, svetski proizvođač softvera za projektovanje i kreiranje digitalnih sardžaja, i “OSA računarski inženjering”, ovlašćeni distributer “Autodeska” za Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, donairale su softvere za univerzitete i fakultete u Makedoniji, ukupne vrednosti 9,3 mil EUR.

Sličnu donaciju “Autodesk” i “Osa” pripremaju i za fakultete u Srbiji i Crnoj Gori.

Akcija je organizovana u saradnji sa ministrom za obrazovanje i nauku u vladi Makedonije Nikolom Todorovim i ministrom za informatičko društvo u vladi Makedonije Ivom Ivanovskim. Donacija obuvata softverske pakete za projektovanje i vizualizaciju u svim oblastima tehničkih nauka.

“Ovom akcijom će sa 3.300 pojedinačnih programa biti opremljeno oko 400 radnih mesta na tri univerziteta, čime je, u procesu obrazovanja budućih inženjera, obezbeđena upotreba najnovije generacije softvera”, navedeno je u saopštenju kompanija.

Donirana su četiri fakulteta Univerziteta “Sv. Kiril i Metodij” u Skopllju: Mašinski, Elektrotehnički, Građevinski i Arhitektonski; Univerzitet “Goce Delčev” u Štipu i University American College iz Skoplja. Na svim ovim fakultetima su nakon centralne konferencije u planu pojedinačne prezentacije doniranog softvera.

Osim želje da se pomogne ukupan razvoj, svrha ovakve donacije je i da se naglasi značaj upotrebe legalnog softvera u svim organizacijama i na svim nivoima, stoji u saopštenju.

Leave a Reply