Gadgets · Software

Autonomy – najnaprednije rešenje za audio eDiscovery

Za 95% smanjuje količinu snimaka koje treba preslušavati, čime se ostvaruju značajne uštede i dobija poverenje istraživača

Autonomy je objavio najnaprednije audio rešenje na svetu za eDiscovery, u potpunosti integrisano u Autonomievo sveobuhvatno rešenje za eDiscovery. Korisnici Autonomievog rešenja su uspeli da za 95 % smanje volumen audio snimaka koje treba preslušati, čime se znatno smanjuju troškovi i povećava poverenje istraživača. Ovakva ušteda se postiže pomoću Autonomieve jedinstvene sposobnosti da razume koncepte i da identifikuje govornike u audio snimcima u trajanju od stotina sati, te mogućnosti da audio sadržaje poveže sa drugim tipovima podataka, kao što je n.pr. e-pošta.

Audio zapisi su danas jedan od najuobičajenijih oblika dokaznog materijala koji se traži u postupcima koje vodi američka komisija za ispitivanje rada finansijskih institucija, (SEC – Securities & Exchange Commission), bez obzira na to što klasična obrada audio materijala (preslušavanje) košta 80 % više nego obrada e-pošte.

Novo doneseni propisi (SEC 17a u SAD, te FSA COBS 11.8 u UK) zahtevaju da se snimaju informacije u bilo kom formatu, uključivši i audio snimke, te da se takvi zapisi moraju održavati kako bi se moglo dokazivati poštovanje (ili nepoštivanje) raznih propisa o načinu poslovanja, što je razlog da sve više organizacija širom sveta uvode Autonomieva rešenja zasnovana na značenju (Meaning-Based Computing) za svoje sveobuhvatne procese za eDiscovery (otkrivanje elektronski sačuvanih informacija).

Leave a Reply