Software

Autsorsing u Sloveniji

S&T Slovenija podržala Zveza Bank u promociji internet bankarstva

Sveobuhvatne veštine i stručnost u finansijskom sektoru, kao i široko iskustvo, svedoče o tome da je S&T visoko kompetentan partner za banke i druge kreditne institucije. Glavni fokus autsorsing projekta za Zveza Banku je bila „Diba“, prvi u potpunosti „onlajn“ model za bankarstvo u Sloveniji.

„Birajući rešenje koje smo poverili našim IT partnerima, mogli smo da ostanemo otvoreni za veliki broj mogućnosti za rast i poboljšanje“, objašnjava Ivo Pilić, IT – menadžer u Zveza Bank. „Odlučili smo se za autsorsing, kako bismo bili u mogućnosti da osiguramo pristup najnoviim saznanjima i najboljim metodama iz oblasti IT servisa, na način koji je konstantan i transparentan za troškove.“

Veća fleksibilnost za Zveza Banku

Jedan od najvećih izazova tokom projekta bilo je pridržavanje rasporedu, budući da su neki od postojećih aplikacija i servisa za bankarstvo takođe bili prebačeni u novi računski centar kojim upravlja S&T. S&T Slovenia je obezbedila Zveza Banci najnoviju tehnologiju koju održavaju visoko obučeni profesionalci.

Projekat je isplaniran na takav način da preseljenje nije dovelo do prekida u poslovanju. „Možemo da zaključimo da smo za Zveza Bankom obezbedili bolju skalabilnost, kao i veću fleksibilnost na svim nivoima poslovanja“, komentariše Roman Blagšić, šef odeljenja za autsorsing u S&T Slovenia.

Inovativni model elektronskog bankarstva

Modernizovani projekat koji Zveza Bank nudi temelji se na potpuno novom modelu poslovanja za Sloveniju. Korišćenjem internet platforme www.diba.si, korisnici imaju pun pristup bankarskim uslugama – 24 časa na dan. Ovo omogućava banci da se usredsredi na druge internet servise u Sloveniji, i da se probije na nova tržišta u regionu. Zahvaljujući autsorsing infrastrukturi S&T, kao i servisima za održavanje i poboljšanje, banka je u mogućnosti da stupa u vezu sa potencijalnim klijentima u bilo kom delu sveta.

Zveza Bank je austrijska banka sa 85 godina dugom tradicijom, koja posluje na slovenačkom i nemačkom jeziku. Njene ispostave se nalaze u austrijskoj pokrajini Koruška i Ljubljani, mada ima klijente i iz Hrvatske, Italije, Nemačke i drugih zemalja. Ogranak u Ljubljani predstavlja prvu slovenačku banku sa u potpunosti „onlajn“ modelom za bankarstvo.

Leave a Reply