Software

Beogradski “Nordeus” otvorio kancelariju u Londonu

“Nordeus”, jedan od najuspešnijih domaćih startapova, prošle nedelje otvorio je kancelariju u Londonu. Za prvih godinu dana planiraju da u njoj zaposle 20 ljudi, a i više ukoliko ukoliko se poklopi interesovanje sa kvalitetnim kadrom, javlja portal “Startit”.
Ovo je njihova 5. kancelarija, a pored sedišta u Beogradu prisutni su u Skoplju, San Francisku i Dablinu.
Kancelariju vodi Aman Gei, koji ima višegodišnje iskustvo rada u tehnološkoj i gejming industriji. Aman je donedavno radio u “Facebooku”, gde je bio zadužen za partnerstva sa platfromama mobilnih igara, a bio je angažovan i kao investitor sa različitim kompanijama iz industrije, poput “Space Ape Games” i “Supercell”.
– Uzbuđen sam što sam se pridružio Nordeusu i što pomažem u postavljanju njihove kancelarije u Londonu. “Nordeus” je jedinstvena kompanija sa sjajnom atmosferom, talentovanim ljudima i zaista ceni međuljudske odnose i zadovoljstvo zaposlenih. Iz biznis perspektive, naše visoke tehnološke inovacije, tehnološki razvoj i drugačiji pristup prema razvoju video igara garantuje ekstremno uzbudljiva vremena pred nama dok razvijamo i objavljujemo nove naslove iz našeg novog studija – rekao je Gei.
Autor jedne od najpopularnijih sportskih igara na svetu trenutno ima preko 160 zaposlenih, a uz dodatak londonske ekipe za očekivati je da do kraja sledeće godine pređe 200 ljudi.
Na to će svakako uticati i uspeh njihove nove igre, “Sportster – Bet and Win”, koju razvijaju zajedno sa “Winom”, koji je lider u oblasti onlajn sportskog klađenja, pokera, kazina i binga sa proizvodima poput “bwin”, “partypoker”, “PartyCasino and Foxy Binga” i koji kroz saradnju sa “Nordeusom” ulazi u oblast kreiranja igara.
Prema podacima sa facebooka, “Sportster” trenutno igra više od 10.000 aktivnih mesečnih korisnika, što je u poređenju sa prethodnom igrom još uvek mali broj, ali sudeći prema ekipama iza ove igre, pravi ishod se tek očekuje, navodi “Startit“.

Leave a Reply