Software

Besplatni Sophos alat za uklanjanje virusa

U proteklih par meseci, Sophos Naked Security objavili su dostupnost besplatnog Sophos-ovog Virus Removal alata. Do danas, ovaj besplatni alat za uklanjanje virusa je preuzelo 150.000 korisnika. Od korisnika se tražilo da napišu utiske o ovom alatu kako bi developeri unapredili alat. Odgovor koji je najviše iznenadio i korisnike i Sophos developere jeste da je ovaj alat otkrio u 27% slučajeva neki malver na računaru koji je aktivno koristio neki antivirus program.

Dobra vest je da je 96% korisnika izjavilo da je preuzimanje u upotreba ovog alata “Jednostavna”. Čak 90% korisnika je izjavilo da je “Super jednostavno” da se pokrene skeniranje i da se razumeju dobijeni rezultati skeniranja.

Developeri u Sophos-u nisu bili zadovoljni rezultatima pitanja “Kako se Sophos besplatni alat za uklanjanje virusa pokazao u odnosu na druge clean-up alate”. Želja im je da 30% onih koji su izjavili da se pokazao kao isti ili gori, bude još manji.

Preostala tri glavna pitanja na koje je Sophos dobio odgovore su:

  • Brzina skeniranja
  • Poboljšanje “uklanjanja” malvera
  • Poboljšanje auto-update mogućnosti

Juče je Sophos objavio update za Sophos Virus Removal Tool. Shai Gelbaum, SophosLabs Product Manager je izjavio da su povratne informacije od korisnika jako važne i korisne: “Optimizovali smo vreme skeniranja, tako da će većina korisnika primetiti 20% poboljšanja u brzini. Takođe smo se fokusirali na mogućnosti i opseg boljeg čišćenja malvera. Sledeće objavljivanje najavljujemo za septembar i sadržaće auto-updater. Auto-updater je omogućiti da se pokrenu najnovije verzije za otkrivanje i čišćenje malvera. Takođe smo unapredili korisnički interfejs kako bi korisnici bili bolje informisani o tome šta se dešava, šta je pronađeno tokom skeniranja”. Dodao je i sledeće: “Veliko hvala za sve one koji su nam omogućili povratne informacije. Budite slobodni i nastavite da nam šaljete vaše utiske i komentare.”

Probajte Sophos besplatni alat za uklanjanje virusa – Download Sophos’s free Virus Removal Tool

Leave a Reply