Software

BitDefender Security for File Servers dobio Virus Bulletin VB100% sertifikat

BitDefender® je nagrađen VB 100% sertifikatom za proizvod Security za File Servere, koji je na Virus Bulletin testu detektovao 100% virusa sa WildListe bez pogrešnih detekcija.

Ovaj odlični rezultat detekcije potvrdio je snagu i preciznost BitDefender antivirusne tehnologije, što je BitDefender Security za File Servere opskrbilo još jednu zasluženu VB100 nagradu, a njegovi korisnici su dodatno uvereni da imaju pravo rešenje za svoju sigurnost. Virus Bulletin komparativni test proveden u septembru 2009. ispitivao je sigurnosne proizvode posebno namenjene Microsoft Server 2008 platformi.

Virus Bulletin korisnicima računara predstavlja redovni izvor informacija o računarskim virusima, njihovoj prevenciji, detekciji i uklanjanju, te načinima kako spasiti programe i podatke nakon napada na računar. Sprovođenjem nezavisnih komparativnih testova vodećih antivirusnih tehnologija i rešenja na tržištu, Virus Bulletin čitateljima pruža nepristrane savete o antivirusnoj zaštiti i proizvodima. Metodologija testiranja uključuje merenje stope uspešnosti virusne, spyware i rootkit detekcije, ali i brzinu skeniranja serija datoteka koje nisu inficirane.

Da bi dobio dozvolu isticanja VB100 logotipa, antivirusni proizvod u svojim standardnim postavkama mora zadovoljiti ili premašiti Virus Bulletinove stroge test standarde:

• Mora detektovati sve “in the wild” viruse koji se šire među raznolikom korisničkom populacijom
• Mora ostvariti jednake postotke detekcije prilikom skeniranja „na zahtev” (on demand) ili „na pristup” (on access)
• Ne sme imati ni jednu pogrešnu detekciju (false positive) u slučaju skeniranja serije neinficiranih datoteka

BitDefender Security for File Servers je sigurnosno rešenje posebno namenjeno Windows-baziranim serverima. Jednostavan za instalaciju, konfiguraciju i upravljanje, BitDefender pruža prvoklasnu zaštitu od virusa, spywarea i rootkitova bez značajnijeg uticaja na performanse severa.

Leave a Reply