Software

CA lansira nova, poboljšana rešenja kako bi klijentima pomogao da ostvare veći povrat od virtualizovanih okruženja

Integrisane poslovne veštine vođenja IT-a, upravljanja, automatizacije i bezbednosti povećavaju uštedu i agilnost poslovanja

CA, inc. ovih je dana objavio nove i osuvremenjene Enterprise IT Management proizvode koji će da pomognu preduzećima i pružaocima usluga da ostvare povećane vrednosti iz virtualizovanih okruženja. CA-ova rešenja omogućavaju organizacijama da realizuju drastično smanjenje izdataka, efikasnost i fleksibilnost iz virtualizovanih računarskih okruženja kroz sveobuhvatne sposobnosti za vođenje IT-a, upravljanje, automatizaciju i bezbednost.

„Klijenti CA Enterprise IT Management-a mogu da postignu ravnotežu između kontrole i agilnosti upravljajući virualizovanim sredstvima i sistemima“, rekao je Ajei Gopal, CA-ov izvršni podpredsednik proizvoda i tehnologije. „CA-ova rešenja nadograđuju se na sposobnosti vođenja unutar popularnih platformi virtualizacije, ali ih onda proširuju na heterogeno vođenje na nivou korporacije za bolje poslovne rezultate generalno gledano.“

Korporacije se sve više oslanjaju na virtualizaciju, s 31 odsto operacionih sistema virtualizovanih u 2008. godini, što u 2010. raste na 54 odsto, prema podacima nezavisnog istraživanja na uzorku donosioca odluka o hardveru u Severnoj Americi i Evropi sprovedenoga od kompanije Forrester Research, Inc.* Pojednostavljenjem i automatizacijom vođenja virtuelnih i fizičkih okruženja, CA pomaže klijentima da smanje poslovne rizike, te da virtualizaciju razviju brže i pouzdanije u svojim heterogenim proizvodnim okruženjima. Za razliku od mnogih drugih pružaoca usluga, CA je uključivši rešenja za upravljanje infrastrukturom, uslugama, aplikacionim performansama, automatizacijom uslovljenim poslovanjem i bezbednošću, specifično konstruisao svoju tehnologiju virtualizacije. „Enterprise klijenti koji grade virtualizovanu infrastrukturu baziranu na Vmware-u mogu da dostignu viši nivo kroz-infrastrukturne vidljivosti i automatizacije s CA-ovim dopunskim rešenjima za upravljanje“, rekao je Shekkar Ayyar, podpredsednik infrastrukturnih veza Vmware-a. „CA i Vmware rešenja za upravljanje predstavljaju uzbudljivu kombinaciju namenjenu zajedničkim klijentima za maksimiziranje povrata investicije u virtualizaciju i omogućavanje daljeg širenja sopstvene virtuelne infrastrukture.“

CA-ovi novi i poboljšani proizvodi utiču na smanjenje rizika i povećanje koristi od virtualizacije

Novi poboljšani proizvodi najavljeni ovih dana za preduzeća i pružaoce usluga uključuju sledeća rešenja za Upravljanje infrastrukturom i Automatizaciju uslovljenu poslovanjem:

  • NOVO: CA Spectrum Service Assurance dizajniran je da nudi jedinstven zaslon za prikazivanje uticaja fizičke i virtuelne IT infrastrukture na usluge koje podržava. Ova CA-ova inovacija poboljšava kvalitet IT usluga i predvidljivost ukazujući na glavni uzrok problema kvaliteta i rizika za kvalitet. Može da pomogne i u smanjenju IT troškova skraćivanjem trouble-shootinga te ubrzavanjem prosečnog vremena za popravak. Proizvod je dizajniran da pruži superiornu vizualizaciju infrastrukture u kontekstu IT usluga; brz, fleksibilan i precizan način za razvoj end-to-end modela usluge; automatizovanu analitiku kako bi moglo da se pomogne u ispravljanju problema s kvalitetom i proaktivno smanjio rizik; jasni izveštaji o usluzi za donošenje ispravnih upravljačkih odluka i bolju komunikaciju s poslovnim partnerima i stakehodlerima; te integraciju s najmoćnijim, merljivim upravljačima domena kako bi se dobila infrastruktura, aplikacione performanse te informacije o glavnom uzroku.
  • CA Spectrum Automation Manager r11.7 dizajniran je kako bi pomogao klijentima da modernizuju svoje IT procese kroz centralizovano upravljanje aplikacionom konfiguracijom i dinamičnom nabavkom sredstava kroz fizička, virtuelna i cloud okruženja. Ova nova verzija uključuje promptno dobijanje ovlašćenja za pristup poslužiteljima fizičko-u-virtuelno (P2V) i virtuelno-u-virtuelno (V2V) kako bi se pojednostavilo usvajanje i širenje razvoja virtualizacije te omogućio brz oporavak poslužitelja. Nova verzija, takođe donosi proširenu podršku duž VMware vSphere™, Citrix Xen™, IBM LPAR, Sun Solaris™ i drugih platformi za centralizovano upravljanje heterogenim okruženjima – omogućujući poboljšanje štedljivosti, agilnosti, kvaliteta usluge, te umanjenje IT i poslovnih rizika.
  • CA eHealth Performance Manager r6.2 dizajniran je kako bi proaktivno pratio rad mreža podataka, glasovnih mreža, fizičkih i virtuelnih sistema, baza podataka i aplikacija klijent/poslužitelj kroz fizička i virtuelna okruženja. Ova je nova verzija dizajnirana da otkrije Vmware i druga virtuelna okruženja, da sakupi važnu metriku potrebnu za održavanje optimalanog rada, da bude spremna kada njihov rad dostigne krajnje granice, te da prati rad virtuelne infrastrukture i izveštava o prikupljenoj metrici o radu kako bi procenila očekivani nivo usluge. Rešenje bi takođe trebalo da sadrži napredno praćenje prirodne sredine i energije kao vredna dopuna CA-ovim sposobnostima virtualizacije i upravljanja.
  • CA Insight Database Performance Manager r11.3 dizajniran je da proaktivno prati rad (i u realnom vremenu i kroz istoriju) kroz baze podataka DB2® za Linux®, UNIX® i Windows®; Oracle; SQL Server® i Sybase, bez obzira jesu li u fizičkom, virtuelnom ili cloud okruženju. Proizvod je kreiran da podeli informacije s drugim CA-ovim upravljačima domena kako bi omogućio end-to-end uvid u stanje baze podataka u celom IT-u. Nove mogućnosti u ovoj verziji uključuju neprestano praćenje baza podataka u Vmware okruženjima – čak i u migracijama napravljenima pomoću VMware VMotion™ – bez interakcije korisnika, kao i poboljšanu podršku za rad VMware-a kroz proaktivno praćenje VMware vCenter™ Server repozitorijuma. Ostale planirane karakteristike uključuju integraciju s CA Spectrum Service Assurance, novi pregled preduzeća u vezi površne procene problema; poboljšanu analizu glavnog problema SQL performansi, te unificirani interfejs baziran na browseru za distribuirane i mainframe baze podataka.

„Acxiom® planira da koristi CA Spectrum Automation Manager u kombinaciji s drugom Acxiomovom tehnologijom kako bi upravljao internim „oblakom“ koji povećava IT efikasnost i smanjuje troškove“, rekao je David Guzman, podpredsednik i glavni informatičar Acxioma. „CA Spectrum Automation Manager pomoći će Acxiomu da nastavi s pružanjem kvalitetne usluge, istovremeno optimizujući postojeća sredstva u našoj bazi pružaoca usluga automatski upisujući/ukidajući fizičke i virtuelne pružaoce usluga unutar naše interne mreže.“

Leave a Reply