Software

CA lansirao nove proizvode koji nude bolja bezbednosna rešenja za IT-e i smanjuju troškove

CA-ovi proizvodi sa boljim bezbednosnim rešenjima i upravljanjem proaktivno modernizuju procese usklađivanja, pomažu u obezbeđivanju pristupa licima sa posebnim, privilegovanim statusom, te unapređuju upravljanje identitetima

Korporacija CA ovih je dana objavio nove proizvode i  integracije koji nude unapređena bezbednosna rešenja za IT-e, smanjuju troškove upravljanja usklađivanjem, te upravljanje IT rizicima u celom preduzeću čine daleko boljim.

Navedeni proizvodi i integracije uključuju sledeće:

  • CA Access Control 12.5 s novim karakteristikama koje će privilegovanim, povlašćenim korisnicima da omogući sveobuhvatno upravljanje kao i poboljšanu kontrolu pristupa hostu;
  • Poboljšana integracija CA Identity Manager 12.5 i CA Role&Compliance Manager 12.5, za efikasnije upravljanje identitetima, uključujući inovativne veštine Smart Provisioning;

Eksplozivni rast podataka i povećanje broja propisa stvorili su nezamislive izazove pitanjima bezbednosti i usklađivanja u organizacijama“, rekao je Dave Hansen, stariji potpredsednik korporacije i generalni direktor CA Security Management. „Tehnologije za razvoj bezbednosti i upravljanja preduzeća CA pružaju sveobuhvatne temelje današnjim potrebama za usklađivanjem i bezbednošću. S poboljšanom integracijom i automatizacijom procesa, naši klijenti mogu bolje i ekonomičnije da obezbede svoje IT okruženje i da se doslednije bave svojim internim i eksternim zahtevima za usklađivanjem.

Sveobuhvatno upravljanje privilegovanim, povlašćenim korisnicima i kontrola pristupa

IT administratori u većini IT organizacija imaju račune privilegovanih, povlašćenih korisnika koji im omogućavaju ekstenzivniji, sveobuhvatniji pristup IT sistemima. Međutim, ako se privilegovan pristup pravilno ne kontroliše, ili se teško kontroliše, odnosno ukoliko uopšte ne može da se kontroliše, on može da predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost.

Sada dostupan CA Access Control 12.5 pomaže u upravljanju normativnim usklađivanjem i sprovođenjem kontrole privilegovanih korisnika na bazi politike i pravila preduzeća, te kontrolisanjem delova sistema kojima, pre svega, može da pristupi kao i onih aktivnosti koje može da preduzme u određenim okolnostima.

Nova funkcionalnost CA Access Control podrazumeva sledeće:

  • Upravljanje lozinkama privilegovanih korisnika – pomaže u smanjivanju IT rizika od neovlašćenog, neautorizovanog pristupa privilegovanih korisnika izdavanjem privremenih jednokratnih lozinki ili izdavanjem lozinki po potrebi. Svakom povlašćenom korisniku za zajednički pristup računu dodatno se proširuje tzv. zona odgovornosti čime se takođe olakšavaju procesi usklađivanja.
  • UNIX® autentikacioni broker – proverava bezbednosne informacije korisnika UNIX-a putem Microsoft® Active Directory®. To omogućava konsolidaciju autentikacije i informacija o računu u programu Active Directory umesto zahteva za održavanjem UNIX bezbednosnih informacija u raznim sistemima.
  • Unificirana konzola – konsoliduje informacije i olakšava administraciju politike s centralizovanog zaslona za upravljanje mrežom.

Kompanije moraju da obezbede osetljive aplikacije zbog rizika od krađe podataka, neovlašćenih transakcija, te propusta u reviziji usklađivanja“, rekao je Mark Diodati, viši analitičar identiteta i bezbednosti Burton grupe. „Proizvodi koji upravljaju privilegovanim računima, obezbeđuju operacione sisteme, te pružaju usluge Active Directory autentikacije za UNIX sisteme vrlo su važno oružje u arsenalu. Preduzeća žele da moduse za eksploataciju tih alata integrišu kako bi mogli da upravljaju privilegovanim računima“.

Nova generacija sistema upravljanja identitetima za smart provisioning

CA Identity Lifecycle Management na jedinstven način unapređuje način na koji organizacije mogu da upravljaju identitetima. Poboljšana integracija CA Role&Compliance Management, alata za analitiku i pravila koja je u postupku prijave patenta, sa sposobnošću CA Identity Managera da automatizuje proces dodele ovlašćenja pomoći će kupcima da sprovedu smart provisioning. Time će da im bude omogućen proaktivni pristup udovoljavanju propisima bezbednosti  i usklađivanja, dok će istovremeno moći da povećaju poslovnu efikasnost.

Poboljšana integracija za smart provisioning biće na raspolaganju u ovom kvartalu, a pružiće funkcionalnost u sledećim aspektima:

  • Ispunjavanje preventivnih zahteva – pomaže organizacijama da proaktivno spreče kršenje poslovanja ili regulatorne politike tokom procesa dobijanja ovlašćenja automatskim proverama kršenja politike, kao što je segregacija dužnosti.
  • Upozorenje o neobičnom uzorku – izdaje upozorenje tokom procesa dobijanja ovlašćenja onda kada je dozvoljeno pravo pristupa korisniku znatno drugačije od onog njemu ravnih kolega.
  • Sugerisane uloge – pomaže u identifikaciji odgovarajućih uloga potrebnih jednom korisniku u poređenju njegovih ili njenih atributa s atributima njemu ili njoj ravnih kolega.

Leave a Reply