Software

Cognos i SPSS sklopili partnerstvo radi integracije analitike predviđanja

Predvodnici na području analitike predviđanja i upravljanja performansama udružili su se želeći donositeljima odluka omogućiti da danas poduzmu akcije koje će optimizirati rezultate u budućnosti i ponuditi stalne visoke performanse

SPSS, vodeći svjetski dobavljač programske opreme za analitiku planiranja, i Cognos, tvrtka iz grupacije IBM i vodeći svjetski dobavljač rješenja za poslovnu inteligenciju i upravljanje performansama, objavili su sklapanje partnerstva kojem je cilj ponuditi integraciju programske opreme IBM Cognos 8 BI i SPSS-ove tehnologije za analitiku planiranja. Korisnici Cognosa mogu jednostavno distribuirati rezultate dobivene analitikom planiranja donositeljima odluka na svim razinama tvrtke te im tako omogućiti brzo prepoznavanje i vrednovanje novih tržišnih prilika te njihovo sigurno iskorištavanje.

SPSS i Cognos dogovorili su zajedničko planiranje izlaska na tržište, pri čemu će se posebno naglašavati korištenje analitike planiranja na područjima kao što su upravljanje rizikom u financijskim uslugama i osiguranju, učinkovitost kampanja i medijski plasman proizvoda u maloprodaji i proizvodnji te učinkovitost prodaje u bioznanostima. Integracija sa SPSS-ovom tehnologijom analitike planiranja proširit će Cognosova snažna rješenja za upravljanje performansama te poslovnim korisnicima olakšati predviđanje i reagiranje na promjene tržišnih uvjeta, rizika i ponašanja korisnika.

Gartner smatra da “postoje četiri mogućnosti platforme za poslovnu inteligenciju u toj analitičkoj kategoriji: OLAP, prediktivno modeliranje, kartice s rezultatima i vizualizacija… No, budući da raste zanimanje za poslovnu inteligenciju koja se temelji na procesima i strategiji, rast će i očekivanja od prediktivnog modeliranja i kartica s rezultatima. Prediktivno modeliranje potrebno je da bi se unaprijed odredili rezultati različitih poslovnih događaja. Kada se pravilno koriste, takve informacije pridonose kvaliteti planiranja i optimizaciji poslovnih procesa.” Sveučilište Wollongong u Australiji zajednički je klijent koji koristi IBM Cognos 8 BI i SPSS-ovu analitiku predviđanja. Sveučilište teži poboljšanju svojih performansi putem sveobuhvatnog, integriranog sustava za upravljanje performansama koji će sveučilišnoj zajednici prenositi relevantne i precizne informacije o operativnim, taktičkim i strateškim ciljevima. Tim zadužen za pokazatelje performansi na Sveučilištu Wollongong smatra integraciju IBM Cognosa i SPSS-ove tehnologije prilikom za zatvaranje kruga u upravljanju performansama.

“Cognos nam omogućuje jednostavan nadzor i analizu trenutnih i prošlih performansi. Tješnja integracija SPSS-ove i Cognosove programske opreme olakšat će nam predviđanje i planiranje performansi u budućnosti, naročito kada je riječ o važnim pitanjima, kao što je problem studenata koji odustaju od studija”, izjavila je Nikita Atkins, direktorica zadužena za pokazatelje performansi na Sveučilištu Wollongong. “IBM Cognos 8 omogućit će nam da napredne statističke modele prezentiramo donositeljima odluka u obliku koji već koriste i razumiju. Ta će integracija pogleda u prošlost i predviđenih rezultata donositeljima odluka biti od neprocjenjive važnosti.”

“Naši klijenti rade u stvarnom svijetu u kojemu dubinsko razumijevanje informacija prikupljenih iz gomile podataka i pravovremeno djelovanje na temelju njih može donijeti ključnu prednost pred konkurencijom. Za uspjeh je potrebna kombinacija vrhunske tehnologije i specijaliziranog stručnog znanja”, izjavio je Mel Zeledon, Cognosov viši potpredsjednik zadužen za globalna partnerstva.

“Naši se klijenti sve više usredotočuju na tješnje integrirana rješenja koja omogućuju veću pristupačnost prediktivne analize i povećavaju vrijednost sustava poslovne inteligencije”, izjavio je Patrick McCue, SPSS-ov potpredsjednik zadužen za globalne kanale i partnerstva. “Ovakvo komplementarno partnerstvo na području programske opreme s tržišnim predvodnikom kao što je Cognos odraz je naše trajne težnje za jačanjem mreže partnera, čime će se proširiti mogućnosti korištenja analitike planiranja na svim razinama poslovanja.”

Leave a Reply