Combis
Događaji · Software

Combis na Srougu o (r)evoluciji BI sistema i naprednom poslovnom planiranju

Regionalni sistem integrator Combis predstaviće se na ovogodišnjoj, petoj po redu Sroug konferenciji korisnika Oracle rešenja u Srbiji koja se od 29.-31. Maja održava u Aranđelovcu.

Combis će se, kroz dva predavanja, Oracle korisnicima u Srbiji predstaviti sa iskustvima implementacije Oracle EXA proizvoda u Zagrebačkoj banci, članici UniCredit Grupe i otkriti prednosti hibridnog modela za potrebne poslovnog izveštavanja.

 

Combis

Combis

„Verujemo da će učesnicima konferencije biti zanimljivo da saznaju kako je tekao proces transformacije tradicionalnog BI (Business Intelligence) sistema u novi napredni Oracle EXA BI sistem. Posebno s obzirom na činjenicu kako je, da bi se uveo jedan ovakav sistem u Banku, bilo potrebno postići određeni nivo osveštenosti i sazrevanja, odnosno pokazati punu spremnost za velike promene i iskorake“, izjavio je najavljujući svoje predavanje Tomislav Jagić, Menadžer odseka za Oracle tehnologiju iz Combisa.

Zagrebačka banka je sa implementacijom Oracle EXADATA i Oracle EXALYTICS proizvoda napravila ogroman iskorak u upravljanju podacima, njihovom modelovanju u poslovno smislene celine kao i pretvaranju velike količine podataka u brze „ad hoc“ analize. Pored potpune integracije, sistem nam je doneo i izuzetno ubrzanje obrade i stoga osigurao jedan novi nivo jednostavnosti koja u budućnosti nudi mogućnost lakše nadogradnje sistema uz minimalne uplive u poslovanje“, rekao je Mirko Talajić, direktor razvoja poslovne inteligencije iz Zagrebačke banke, predstavljajući ovaj projekat iz pozicije korisnika.

Drugo Combisovo predavanje predstaviće učesnicima Sroug konferencije Ivona Žagar, senior EPM konsultant iz Combisa, a reč je o Oracle rešenju koje osigurava optimalno poslovno planiranje i izveštavanje. „Govorićemo o hibridnom modelu za poslovno izveštavanje koji podrazumeva mogućnost kreiranja izveštaja koje karakteriše pogled na podatke prema odabranom kriterijumu, bez obzira na njihov izvor“, pojasnila je Žagar.

Combis je pre dve godine otvorio predstavništvo u Srbiji čime je kompanija još snažnije iskoračila na regionalno tržište, a na Sroug konferenciji korisnika Oracle rešenja Combis se predstavlja drugu godinu za redom.

Leave a Reply