Software

Comtrade letnja škola programiranja napreduje po planu

Generacije talentovanih mladih stručnjaka se nose sa problemom kako da stečeno fakultetsko obrazovanje pretoče u praktične sposobnosti koje se mogu primeniti na praktičnim zadacima, a ComTrade im već tradicionalno u tome pomaže. Letnja škola programiranja EdIT, koja već dugi niz godina služi kao odskočna daska za početak IT karijere, upravo je završila dvonedeljni progam rada u Kragujevcu i istovremeno otvorila vrata za studente na lokaciji u Beogradu.

Polaznici EdIT12 letnje škole u Kragujevcu radili su na projektu “Pokreni Keno igru na Facebook-u”, u okviru koga su imali zadatak da primenom HTML5 tehnologije razviju funkcionalnu verziju popularne kazino igrice koja se može pokrenuti preko Facebook naloga. Na tom zadatku svoje sposobnosti su posebno iskazali Stefan Veselinović, koji je osvojio nagradu za najboljeg polaznika, kao i Dejan Slavković (lider), Ivica Pribojac, Nemanja Stanojević i Nebojša Mijajlović , članovi tima “KENOLIT“ (skraćenica za Keno Lazy Innovative Thinkers) koji je proglašen za najbolji ispred timova „PinKENO“ i „Green Team“. Sve nagrade i diplome uručene su tokom ceremonije zatvaranja u petak, 13. jula, kada su predstavljeni i projekti nastali u toku ovogodišnje EdIT škole.

Paralelno za krajem aktivnosti u kragujevačkoj letnjoj školi, 16. jula je počeo EdIT u ComTrade Tehnološkom Centru u Beogradu. Tema će i ovde biti slična kao i u Kragujevcu, a pravo učešća obezbedilo je 14 talentovanih studenata koji su prošli tri kruga selekcije. Narednih dana polaznici će imati prilike da rade zajedno sa iskusnim mentorima i iz prve ruke osete kako izgleda radni dan u jednoj ozbiljnoj tehnološkoj kompaniji.

U toku narednih nedelja, ComTrade letnja škola programiranja EdIT biće organizovana na još nekoliko lokacija u regionu, uključujući Sarajevo, Maribor i Ljubljanu. Troškove svih polaznika u potpunosti snosi kompanija ComTrade, koja na ovaj način želi da približi softverski inženjering potencijalnim budućim profesionalcima i stimuliše ih da dalje razvijaju karijeru u ovom pravcu.

Leave a Reply