Software

Comtrade u Kragujevcu otvorio Regionalni centar za razvoj softvera

Kompanija Comtrade juče je svečano otvorila u Kragujevcu najveći Regionalni centar za razvoj softvera i tako nastavila strateške aktivnosti na povećanju svojih kapaciteta za proizvodnju softverskih rešenja namenjenih prevashodno izvozu. Na otvaranju se prisutnima obratio predsednik Comtrade Grupacije Veselin Jevrosimović.

„Kompanija Comtrade kao najveća softverska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ima 1600 softverskih inženjera, i danas u Kragujevcu otvaramo najveći softverski kamp u ovom delu Srbije, u kome smo zaposlili 200 mladih stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, specijalizovanih za softversko programiranje. S obzirom na obim posla i na zahteve od inostranih partnera očekujemo da ćemo do juna udvostručiti broj zaposlenih. Svi zaposleni inženjeri su iz Kragujevca i okoline, i ovom prilikom želim da iskažem svoje zadovoljstvo zbog ovolikog broja stručnih ljudi odškolovanih u ovom regionu. Softverski kamp u Kragujevcu bavi se izradom vrlo sofisticiranih i komplikovanih softverskih rešenja za potrebe velikih svetskih kompanija kao što su HP, EMC, AirBus, Bally, Itron, i mnoge druge,“ rekao je Veselin Jevrosimović predsednik kompanije Comtrade.

comtrade

Poslovna softverska rešenja koja Comtrade plasira na svetskom tržištu predstavljaju izuzetno atraktivne proizvode za kojima postoji velika potražnja, a tim u Kragujevcu je u prethodnom periodu bio jedan od glavnih razvojnih stubova cele kompanije.

ComTrade već godinama radi na tome da Kragujevac postane regionalni centar za proizvodnju softvera, a kroz saradnju sa lokalnim IT kompanijama doprineli smo nastanku programerske zajednice od preko 500 stručnjaka. Comtrade letnja škola programiranja EdIT do sada je edukovala preko 250 mladih inženjera, a takođe imamo i intenzivnu saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu. Novi razvojni centar proteže se na skoro 1000 kvadratnih metara i zauzima tri sprata, što Comtrade-u dozvoljava da u njemu po potrebi zaposli dva ili tri puta više programera u budućnosti. Na ovaj način kompanija namerava da dodatno poveća obim izvoza softvera iz Srbije i obezbedi da znanje postane osnova dugoročnog održivog razvoja lokalne privrede.

Leave a Reply