crm
Software

CRM za veleprodaju i distribuciju

Juče je u Hotelu IN održan skup u organizaciji firme Extreme koji je nosio naziv „CRM za veleprodaju i distribuciju“. Sam naziv već jasno govori o tome koja je tema skupa bila, a cilj je, kako kažu organizatori, bio da se predstavnicima veleprodajne i distributerske grane da detaljniji uvid u to na koji način tehnologija može da pomogne da se razreše neki karakteristični izazovi za firme koje sa bave ovim delatnostima ili imaju razvijenu distributivnu mrežu unutar sopstvene firme.

crm

Ti izazovi se najpre odnose na upravljanje zadacima komercijalista na terenu, poručivanje sa terena, kontrolu i praćenje načina na koji se pozicionira roba, praćenje i kontrolu dodeljivanja marketinškog materijala, kao i niz drugih.
Poruka čitavog skupa je bila da tehnologiji treba prepustiti da uradi ono za šta je namenjena i da time pojednostavi i olakša posao zaposlenima i menadžmentu, a da ostavi više vremena firmama da se bave onime što je važno – zadovoljstvom svojih klijenata.

Gost na skupu je bio Zvezdan Horvat iz kompanije Adižes, koji je dao kratak ali vrlo sadržajan prikaz načina na koji se firme razvijaju, „bolesti“ koje svaka firma u svom razvoju mora da preboli i ukazao na optimalan period, kao i neophodne preduslove za uvođenje informacionog sistema u firme.

Leave a Reply