microsoft
Software

Đaci profesora Gukija u Majkrosoftu

Nastavnik Prve kragujevačke gimnazije dobio plaketu od svojih nekadašnjih đaka

Na specijalno organizovanom nastavničkom veću u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nekadašnji učenici dodelili su danas plaketu svom profesoru informatike Zoranu Vasiljeviću, zvanom Guki.

Inicijativa je potekla od sedmorice učenika koji danas rade u Majkrosoftovom Razvojnom centru u Beogradu, koji, inače, zapošljava više od 120 mladih ljudi, od kojih su se svi školovali u Srbiji i u njoj i ostali, zahvaljujući svom znanju i ovoj svetskoj kompaniji.

microsoft

“Prvu Kragujevacku gimnaziju sam završio tokom 1998. godine sa prosečnom ocenom 5.00. Profesor Zoran Vasiljević predavao mi je Računarstvo i informatiku tokom 4 godine školovanja i zahvaljujući njegovom trudu i načinu predavanja koje je ulilo strast ka programiranju kod mnogih njegovih učenika, sada radim već 3 godine u Majkrosoft razvojnom centru.” kaže Aleksandar Vujić, Senior Development Lead u Majkrosoft razvojnom centru u Beogradu.

“Znanje koje nam je profesor Zoran Vasiljević prenosio, dosta me je motivisalo oko donošenja odluke za dalje akademsko i profesionalno usavršavanje. Njegove lekcije i danas pamtim, i drago mi je što imamo priliku da mu se odužimo ovim priznanjem ispred Majkrosoft razvojnog centra.” kaze Vladimir Ivanović, Program Manager II.

Ovaj Razvojni centar osnovan je 2005. godine, kada je u njemu radilo samo 8 inženjera, a danas je jedan od najvažnijih Majkrosoftovih centara te vrste u svetu i bavi se bitnim i dobro poznatim projektima kao što su Office, SQL Server, Bing,… Momci i devojke koji rade u njemu imaju u proseku 26 godina i dolaze iz svih krajeva Srbije.

Dodelivši plaketu nastavniku Gukiju, njegovi djaci koji sada rade u Majkrosoftu, želeli su da mu se zahvale i motivišu i njega i sve slične nastavnike širom Srbije da sa nesmanjenim entuzijazmom nastave da rade sa generacijama koje dolaze.

Nakon uručivanja plakete, održana je prezentacija Majkrosoftovog Razvojnog centra u Srbiji za đake trećih i četvrtih razreda. Akcenat cele prezentacije bio je okrenut ka đacima i njihovim dilemama prilikom upisivanja fakulteta, dilemama oko zaposlenja, IT industrije, kao i mogućnostima zaposlenja u Majkrosoftu.

Leave a Reply