Software

Delhaize grupa sklopila važan ugovor sa Aldatom

Nakon najave u septembru 2009, Aldata objavila detalje ugovora sa Delhaizom

Delhaize grupa, jedna od trideset vodećih globalnih trgovina na malo i vodeći maloprodajni lanac supermarketa i prodavnica u Belgiji, izabrala je softverski paket Aldata G.O.L.D. kao rešenje za praćenje i kontrolu zaliha u realnom vremenu koje pokriva sve njene centralizovane aktivnosti u domenu merčandajzinga i lanca nabavke, širom Evrope. Prema ugovoru, Aldata G.O.L.D. će opsluživati više od 800 prodavnica i 7 skladišta. Odluka ove kompanije da izabere Aldata G.O.L.D. usledila je nakon intenzivnog dvanaestomesečnog ispitivanja sistema nekoliko glavnih dobavljača sofverskih rešenja ovog tipa.

„Delhaize je poznat po kvalitetnim proizvodima i pružanju kvalitetnih usluga po konkurentnim cenama, pa moramo da poslujemo što efikasnije kako bismo ispunili obećanja koja dajemo kupcima,“ izjavio je tim povodom Luk Kenot (Koenot), IT direktor Delhaize grupe u Evropi. „Sa instaliranim rešenjm Aldata G.O.L.D. bićemo u mogućnosti da unapredimo efikasnost naručivanja robe iz prodavnica i momentalno smanjimo nivoe robe na zalihama, kao i broj situacija u kojima na zalihama nema tražene robe. Takođe ćemo optimizovati i nivoe zaliha u svojim skladištima i time u svom lancu snabdevanja povećati propusni opseg neophodan za efikasnu popunu prodajnih objekata robom.“

„Danas svaka nova investicija ključnih igrača na tržištu u tehnologiju podrazumeva veoma pažljivu proveru vrednosti koju će to doneti poslovanju,“ rekao je Dominik Šambaj (Dominique Chambas), senior-potpredsednik u Aldati. „Zbog toga nam je posebno drago što se Delhaize u ovom trenutku i za ovaj strateški projekat opredelio za nas; radujemo se uspešnoj implementaciji u Evropi“, zaključio je Šambaj.

Maloprodavci globalno koriste rešenje Aldata G.O.L.D. za obezbeđivanje potpunog uvida u svoje lance snabdevanja, od dobavljača do kupaca, i njihovu optimizaciju. Unificirana arhitektura rešenja sa više modula prilagođena je maloprodaji i omogućava implementaciju u više faza, sa brzim povraćajem investicije (ROI), kao i adresiranje konkretnih specifičnih potreba svake kompanije ponaosob. Aldata aplikacije obuhvataju: upravljanje ključnim podacima, predikciju i popunu, logistiku i distribuciju, prodavnice i merčandajzing, upravljanje nabavkom i narudžbinama, plus sisteme za marketing i programe lojalnosti.

O Delhaize grupi
Delhaize grupa je belgijska internacionalna trgovinska kompanija prehrambenim proizvodima. U 2008. godini ova grupa je ostvarila 19 milijardi evra prihoda i 467 miliona evra profita. Delhaiz grupa zapošljava oko 141.000 ljudi.

Leave a Reply