Software

Departmanu za proizvodno mašinstvo donirano 20 licenci “Cimatron v11” softvera

U okviru saradnje Laboratorije za mašine alatke, fleksibilne tehnološke sisteme i automatizaciju postupaka projektovanja sa Departmana za proizvodno mašinstvo sa kompanijom “INICAD Design” iz Bukurešta, FTN-u je donirano 20 licenci programskog sistema “Cimatron v11”.

Sistem spada u grupu najsavremenijih i u svetu najcenjnijih softvera za automatizovano programiranje CNC mašina alatki i projektovanje kalupa, Izraelske kompanije “Cimatron Group”, koji za tržište Rumunije i Srbije zastupa kompanija “INICAD Design”. Donaciju je prof. dr Milanu Zeljkoviću i prof. dr Slobodanu Tabakoviću uručio generalni direktor kompanije “INICAD Design”, Radu Kanarče u prisustvu direktora Departmana prof. dr Miodraga Hadžistevića i gostiju prof. dr Adriana Buta sa Univerziteta u Temišvaru i dr Florea Anania sa Univerziteta u Bukureštu.

cimatron

Tom prilikom je dogovoren čitav niz zajedničkih aktivnosti kojima će se našim studentima kroz saradnju sa rumunskim fakultetima i kompanijom “INICAD Design”, omogućiti da se lakše i efikasnije obuče za automatizovano programiranje numerički upravljanih mašina alatki. Ovom donacijom je uz prethodno nabavljene edukacione softvere kompanije “Siemens” zaokružena nabavka programskih sistema koji će se u okviru NUMA centra koristiti za edukaciju studenata osnovnih, master i doktorskih studija u oblasti programiranja numer;ki upravljanih mašina alatki.

Leave a Reply