Software

Diskobolos za SmartElpis 2009 elektronsku pisarnicu

Na jubilarnoj dodeli prestižnih nagrada za informatička dostignuća, Smart Elpis rešenje je dobilo Diskobolos u kategoriji Upravljanje.

U utorak 22. decembra, na završnoj ceremoniji u hotelu Continental Beograd, dodelom međunarodnih priznanja Diskobolos proglašena su ovogodišnja najkvalitetnija rešenja u primeni informacionih i komunikacionih tehnologija u gotovo svim sferama privrede i vanprivrede. Čast ovogodišnjeg otvaranja ceremonije dodele Diskobolos nagrada imao je gdin Niko Schlamberger, predstavnik Evropske skupštine ICT profesionalaca.

Đorđe Dukić, predsednik JISA – Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije, pozdravnim govorom u povodu jubileja 15-godišnje organizacije Diskobolos-a istakao je činjenicu da se ovo priznanje dodeljuje za pozitivna iskustava u primeni informacionih i komunikacionih tehnologija, što ga čini referentnim i daje ostalima primer kako treba koristiti savremene informacione i komunikacione tehnologije.

Diskobolos 2009 je primio 159 prijavljenih projekata od kojih je čak 15 prijava bilo iz zemalja Evropske Unije. Kratki prikaz ovogodišnjih rešenja koja su ušla u uži izbor imalo je prilike da čuje i vidi oko tri stotine visokih zvanica. Diskobolos nagrade i specijalna priznanja su dodeljena u čak trinaest grupa koje su obuhvatile sva polja IT-ja koja su imala uticaja i značaja u 2009. godini.

U kategoriji Upravljanje, kompanija Smart je dobila Diskobolos 2009 za rešenje Smart Elpis 2009 – elektronska pisarnica (sistem za upravljanje dokumentacijom sa automatskom raspodelom i internom dostavom usklađen sa sistemom kvaliteta i zakonskim propisima). Nagradu je primila Snežana Jovanović, direktor marketinga u kompaniji Smart, koja je tom prilikom izjavila: “Izuzetna nam je čast što je naše rešenje Smart Elpis elektronska pisarnica dobila ovu prestižnu nagradu, pogotovo kad se osvrnemo na izuzetno jaka i kvalitetna rešenja koja su bila u konkurenciji za istu. Pravo je zadovoljstvo reći da dobijeni Diskobolos predstavlja krunu za višemesečni rad našeg ekspertnog tima na Smart Elpis rešenju, kao i za desetogodišnji rad kompanije.

Ceremoniju dodela su obogatili naši poznati umetnici: Lane Gutović, Srđan Jovanović, Milena Vasić, balerine Terazijskog pozorišta i Čutura, legenda YU roka.

Leave a Reply