Software

Dobri rezultati softvera Kaspersky Lab tokom testiranja 2013.

Kaspersky Lab se nalazi na prvom mestu TOP3 rezultata o programima koji su se dobro pokazali tokom celog nezavisnog testiranja tokom 2013. godine, prema statistikama prikupljenim od najmerodavnijih test organizacija. Rešenja kompanije Kaspersky Lab su u 41 od 79 testova bila na prvom mestu, a u sledećih 20 testova su bili drugi ili treći. Na taj način je daleko premašila svoje konkurente.

Rezultat TOP3 se zasniva na rezultatima testa za antimalvere koje je kompanija Kaspersky Lab prikupila od renomiranih nezavisnih test laboratorija kao što su AV-Comparatives, AV-Test, Dennis Technology Labs, MRG Effitas, Virus Bulletin i magazina među kojima su PC Magazin, PC Svet, itd.

kaspersky-lab

Skoro 100 proizvođača programa za kućne i korporativne korisnike je učestvovalo na testiranjima. Raznovrsnost programa kompanije Kaspersky Lab je omogućila kompaniji da učestvuje u većini testova, a njihova efikasnost je stavila kompaniju među top 3 u 77% svih testova-što je najbolji rezultat među svim proizvođačima.

Testovi omogućavaju da se uporede različiti parametri koji utvrđuju kakav je učinak programa za zaštitu. Pored sposobnosti da se izbori sa sajber napadima, testovi su ispitivali i uticaj na performanse uređaja, nivo zaštite od finansijskih rizika, mogućnost detektovanja i pečovanje slabih tačaka u softveru koji je instaliran u računar, itd. Iako su u većini slučajeva istraživači ocenjivali proizvode koji imaju Windows OS, nekoliko testova je ocenjivalo programe za platforme koje koriste Android kao i MAC računare.

“Naša stručnost u oblasti sajber napada i naše tehnološke inovacije nam omogućavaju da uvek budemo korak ispred konkurencije. Ovi rezultati nezavisnog testiranja potvrđuju da kompanija Kaspersky Lab ima vodeću poziciju na tržištu proizvoda programa za zaštitu. To znači da korisnici naših programa i tehnologija mogu da budu sigurni da su zaštićeni od sajber kriminalaca,”, rekao je Nikolay Grebennikov, glavni direktor sektora tehnologija u kompaniji Kaspersky Lab.

Leave a Reply