Software

Domaća firma Cofa Games pravi besplatnu igru “Awakening of heroes” za svetsko tržište

Kada je u julu prošle godine mala grupa ljubitelja video igara iz Beograda krenula u ambiciozni projekat, nazvan Awakening of Heroes (AoH), niko nije slutio da će on postati pravi hit u regionu mesecima pre zvanične promocije.

Ipak, nakon što se na Internetu zavrtela informacija da Beograđani rade na prvoj domaćoj MOBA igri, mnogobrojni  ljubitelji ovog popularnog žanra poželeli su da budu među prvima koji će je testirati. AoH igra je trenutno u prototip fazi, a krajem marta očekuju se prva Alfa testiranja.

Awakening of Heroes - Cover

Ljupka bakica manipulator, mesar sa alter-egom matematičara, seksi odžačarka, prgavi hipster… Ovo su samo neki od sasvim običnih stanovnika, sasvim neobičnog grada, dizajniranog u interesantnom “Teslapank” stilu i smeštenog u dvadesete godine prošlog veka .

Njihove komične pojave i apsurdne prošlosti, samo su senke onogo što naši junaci zaista jesu. Došlo je vreme da se to promeni. Godinama potiskivana, njihova prava priroda polako se budi. Dok se po prvi put susreću sa svojim nadljudskim moćima, ovi naizgled obični likovi postaju heroji. Ulice grada pretvaraju se u arenu, u kojoj će samo najsposobniji osigurati besmrtnost.

Ukratko, ovo je priča na koju se oslanja AoH, otkrivajući zlatnu sredinu između jednostavnih Facebook i prezahtevnih, a mnogima i prenapornih MOBA igara. Iako u osnovi podseća na League of Legends, DOTA i druge naslove ovog popularnog žanra, Awakening of Heroes nudi značajne novine, koje je izdvajaju iz gomile sličnih igara. “Izdvojio bih njen humorističan aspek i lakoću igranja koja je čini prihvatljivijom za širu populaciju igrača koji traže kraće i dinamičnije partije”, ističe Nikola Mitić, vođa COFA Games tima.

Iako još uvek u prototip fazi, igra je izazvala veliko interesovanje, o čemu svedoči i svakodnevni porast fanova na društvenim mrežama. Prema Nikolinim rečima, najveći broj gejmera se interesuje kada će konačno biti u prilici da je testira. “Prijavljivanje za učešće u Alfa testiranju na Internet stranici www.awakeningofheroes.com je u toku. Nažalost, zbog velikog broja zahteva, samo deo prijavljenih će dobiti šansu da među prvima isproba naše heroje. Ostali će morati da se strpe još malo”, objašnjava Nikola.

Igra će biti besplatna i moći će da se igra na bilo kom mestu sa Internet konekcijom, u bilo kom vremenu, zahvaljujući moćnoj Unity 3D alatki, koja video igre čini kompatibilnom sa različitim operativnim sistemima i različitim uređajima. Prva domaća MOBA igra biće čvrsto integrisana sa Fejsbukom, što će joj, uz “stand alone” i tablet verzije koje su u pripremi, dati bitnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Čak i ako nemate prethodno iskustvo sa ovim, prilično zahtevnim žanrom, nemojte da brinete. Jedna od osnovnih ideja COFA Games tima jeste da ljubitelje jednostavnih brauzer igara približi uzbudljivom MOBA svetu.

Nakon upoznavanja sa ljubiteljima video igara u Srbiji i regionu, beogradske heroje očekuje proboj na svetsku scenu, pri čemu će ulazak u američki i azijski virtuelni prostor svakako biti najveći izazov i najbolje merilo kvaliteta.

Awakening of Heroes – bitne karakteristike

  • Žanr – MOBA (multiplayer online battle arena) – podvrsta RTS (real time strategy) žanra

  • Trenutno u prototip fazi

  • Očekivan datum Alfa testa – mart – april 2014

  • Igra se kreira pomoću Unity 3D alata – razvijen je od strane Unity Technologies kao alternativa Adobe Flash-u, predstavlja osnova za razvoj igara i Internet sadržaja za sve dostupne desktop platforme, konzole i mobilne uređaje

  • Igra se pokreće iz brauzera i ne zahteva instaliranje

  • U pripremi su “stand alone” i tablet verzije

  • Zasnovana na “freemium” biznis modelu – besplatna za igranje i ne uključuje “pay to win” koncept

  • Osnovna ciljna grupa – mid-core grupa igrača između 16 i 35 godina (oni mlađi koji se osećaju dovoljno zrelim ili stariji koji se osećaju dovoljno mladim, takođe su dobrodošli)

Awakening of Heroes – Prva domaća MOBA igra

Ljupka bakica manipulator, mesar sa alter-egom matematičara, seksi odžačarka, prgavi hipster… Ovo su samo neki od sasvim običnih stanovnika, sasvim neobičnog grada, dizajniranog u interesantnom “Teslapank” stilu i smeštenog u dvadesete godine prošlog veka . Njihove komične pojave i apsurdne prošlosti, samo su senke onogo što naši junaci zaista jesu. Došlo je vreme da se to promeni. Godinama potiskivana, njihova prava priroda polako se budi. Dok se po prvi put susreću sa svojim nadljudskim moćima, ovi naizgled obični likovi postaju heroji. Ulice grada pretvaraju se u arenu, u kojoj će samo najsposobniji osigurati besmrtnost. Upoznajte Awakening of Heroes, atipičnu “Multiplayer Online Battle Arena” igru koja otkriva zlatnu sredinu između jednostavnih Facebook i prezahtevnih, a mnogima i prenapornih MOBA igara.

Awakening of Heroes jeste prva domaća MOBA igra i trenutno se nalazi u prototip fazi, a krajem marta očekuje nas i početak Alfa testiranja. Za njeno kreiranje, zaslužan je mali tim velikih ljubitelja video igara iz Beograda, okupljenih oko imena COFA Games. Zahvaljujući njima, uskoro ćete imati priliku da se ulogujete na Facebook, odaberete svog omiljenog heroja i da, organizovani u timove, u realnom vremenu primenite svoje gejmersko iskustvo, stiečeno uz LOL, DOTA-u i druge popularne MOBA igre.

Čak i ako nemate prethodno iskustvo sa ovim, prilično zahtevnim žanrom, nemojte da brinete. Jedna od osnovnih ideja COFA Games tima jeste da ljubitelje jednostavnih brauzer igara približi uzbudljivom MOBA svetu. “Kako raste potreba za online igrama koje su dinamičnije, kompleksnije i uzbudljivije od tipičnih Facebook žanrova, a koje sa druge strane neće biti prezahtevne za igranje, odlučili smo da, koristeći napredne tehnologije, ljubiteljima igara ponudimo sredinu”, objašnjava Nikola Mitić, vođa COFA Games tima.

Iako u osnovi podseća na League of Legends, DOTA i druge MOBA igre, Awakening of Heroes nudi značajne novine, koje je izdvajaju iz mase sličnih igara. “Izdvojio bih njen humorističan aspek i lakoću igranja koja je čini prihvatljivijom za širu populaciju igrača koji traže kraće i dinamičnije partije”, ističe Nikola.

Igra će biti besplatna i moći će da se igra na bilo kom mestu sa Internet konekcijom, u bilo kom vremenu, zahvaljujući moćnoj Unity 3D alatki, koja video igre čini kompatibilnom sa različitim operativnim sistemima i različitim uređajima. Prva domaća MOBA igra biće čvrsto integrisana sa Fejsbukom, što će joj, uz “stand alone” i tablet verzije dati bitnu prednost u odnosu na konkurenciju. Prijavljivanje za učešće u Alfa testiranju na Internet stranici www.awakeningofheroes.com je u toku. Nažalost, zbog velikog interesovanja, samo deo prijavljenih će dobiti šansu da među prvima testira naše heroje.

Leave a Reply