Software

Domaći softver za Telenor banku

Aseko SEE (Aseco SEE) je provajder softverskih rešenja koji obezbeđuju kompletna („end-2-end“) rešenja za direktno bankarstvo, od naprednih aplikacija za klijente banke koje rade na svim uređajima (mobilni telefon, kompjuter, bankomat…), do celokupne IT infrastrukture (u svetu poznate kao omni-channel) i integracije sa osnovnim (core) bankarskim procesima, uz poštovanje zakonske regulative i pravila poslovnog izveštavanja.

Ovaj jedinstveni portfolio proizvoda i usluga postao je presudna prednost u okruženju koje se svakodnevno menja, gde brzina promena i usklađivanje novih ideja i procesa, u svim delovima organizacije,definišu poslovni uspeh. Zato je Telenor odabrao upravo Aseko da obezbedi kompletno IT rešenje za prvu mobilnu i onlajn banku u regionu – Telenor banku. Sposobnost Aseka da razume zahteve tržišta i poslovne procese iz ugla korisnika banke pa sve do krajnjih IT sistema na kojima banka rad i da brzo uskladi i prilagodi sve ključne komponente poslovnim zahtevima banke, prepoznati su kao jedinstvena sposobnost na tržištu.

 

„Zadovoljstvo nam je što je Telenorprepoznao kvalitet našeg bankarskog softvera i IT rešenja i odlučilo se da ih iskoristi u svom poslovanju. Ugovor koje smo potpisali sa kompanijom Telenorbankom za nas predstavlja početak uspešnog partnerstva i mi ćemo se zalagati da taj uspeh zajednički razvijamo i nadograđujemo i u budućem periodu,“ izjavio je Miodrag Mirčetić, član UO Asseco SEE Grupe,i dodao„Koncept direktnog bankarstva označava bankarski sistem bez „tradicionalne“ poslovne mreže, koji nudi svoje usluge putem interneta, mobilnog telefona, tableta i bankomata. Poslovanje takve banke je tehnološki veoma složeno, i veoma smo zadovoljni što je Aseko imao priliku da od početka do kraja realizuje prvi takav projekat u regionu.“

Leave a Reply