Software

EPS osvojio regionalnu SAP nagradu

Na takmičenju SAP projekata za region Centralno-istočne Evrope, koji su implementirani u 2014. godini, Elektroprivreda Srbije (EPS) je dobitnik nagrade „SAP Quality Awards“ u kategoriji SAP HANA inovacija, na projektu implementacije SAP ERP rešenja.

U konkurenciji više desetina projekata nominovanih u 14 zemalja EPS je ponela titulu Excellence Winner (Nagrada za izvrsnost) i time stekla pravo da projekat uđe u finalni izbor za projekat godine na EMEA regionu (Evropa, Srednji istok i Afrika).

„Projekat implementacije SAP ERP u EPS-u je za nas u Srbiji od izuzetne važnosti, i ponosni smo što je baš on nagrađen.“ izjavio je Vojislav Genić, direktor kompanije SAP za Jugoistočnu Evropu i dodao „Projekat je započeo 2013 godine i u rekordnom roku sistem je pušten u produkcioni rad početkom ove godine. Osnovni zadatak koji je EPS postavio je bilo uspostavljanje jedinstvenog poslovnog informacionog sistema, koja će EPS-u omogućiti efikasno i efektivno upravljanje, korporatizaciju i standardizaciju poslovnih procesa, i biti platforma za procese deregulacije i transformacije EPS-a u budućnosti. Ovo je inače bio i prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Želeo bih posebno da pohvalim projektni tim sa strane EPS-a, koji je pored svojih svakodnevnih aktivnosti uspeo da se posveti projektu, kao i manadžement EPS-a koji je od početka do kraja projekata davao nedvosmislenu podršku. Ovakav pristup je, po mom mišljenju, omogućio i osvajanje ove nagrade, i ja od srca čestitam rukovodstvu i zaposlenima u EPS-u“.

 

Ceremonija proglašenja pobednika za Centralno-istočnu Evropu održaće se u februaru 2015. godine, u SAP-ovom poslovnom centru u Pragu. Tom prilikom će pobednicima biti uručene nagrade, plakete i sertifikati.

 

 

 

Leave a Reply