Software

ESET dobio 47. nagradu Virus Bulletina

Kompanija ESET se okitila sa najviše nagrada Virus Bulletina, jer njena antivirusna rešenja otkrivaju 100 posto novih virusa “In the Wild” i ne daju lažna upozorenja. Kompanija  ESET, proizvođač najnaprednijih sistema za proaktivnu zaštitu računara, dobila je 47. nagradu VB100 za svoje antivirusno rešenje NOD32, te time potvrdila svoju vodeću poziciju u broju osvojenih nagrada Virus Bulletina. Virus Bulletin obavlja nezavisne uporedne testove antivirusnih proizvoda i vrlo je cenjen u industriji antivirusnih proizvoda.

Prva nagrada VB100 dodeljena je 1998. godine. Kako bi dobio oznaku VB100, antivirusni proizvod mora da zadovolji dva kriterija:

(1) mora otkrivati viruse “In the Wild” i to prilikom skeniranja na zahtev, kao i prilikom skeniranja prilikom pristupa;

(2) ne smije davati lažna upozorenja.

Instalacija i korišćenje proizvoda nikada nisu bili prezahtevni, što uz uobičajenu izvanrednu brzinu skeniranja i redovno izvrsne rezultate,” kaže John Hawes iz Virus Bulletina, “te u potpunosti otkrivene viruse i ni jedno lažno upozorenje, ESETu donosi još jednu nagradu VB100.”

Sa više od devet godina konzistentnog i besprimernog otkrivanja virusa, jasno je da smo se obvezali našim korisnicima omogućiti uslugu i tehnologiju kakvu zaslužuju,” kaže Anton Zajec, predsednik uprave ESETa.

Antivirusno rešenje NOD32 koristi tehnologiju ThreatSense®, napredan heuristički mehanizam koji proaktivno štiti korisnike od zloćudnog koda kojeg ne otkrivaju čak ni često nadograđivani antivirusni proizvodi koji svoju zaštitu temelje na signaturama virusa.

Za razliku od tih tradicionalnih rešenja, NOD32 dekodira i analizira izvršni kod u stvarnom vremenu, koristeći emulirano okruženje. Dozvoljavajući zloćudnom kodu da se razvije u osiguranom virtualnom okruženju, NOD32 vrlo jasno može razlikovati benigne datoteke, pa čak i najsofisticiranije, i pametno skrivene zloćudne programe.

Od nastanka nagrade VB100 1998. godine, antivirusno rešenje NOD32 uspelo je da  je osvoji u čak 95,92 posto prilika, najviše u čitavoj industriji antivirusnih proizvoda. Većina proizvođača antivirusnog softvera ima od 50 do 70 posto uspeha.

Leave a Reply