Software

Eset softver na srpskom jeziku

U sredu 9. decembra, u Medija Centru, održana je konferencija za novinare povodom izlaska najpoznatijeg softvera firme Eset – Eset NOD32 Antivirus i Eset Smart Security na srpskom jeziku. Do sada je ovaj softver lokalizovan na 27 svetskih jezika, a time što je na ovu listu dodat i srpski se nesumnjivo pokazuje da domade tržište ima veliki potencijal i zavređuje investicije i pažnju ovog, svetski poznatog proizvođača softvera.

Pored predstavljanja verzija na srpskom jeziku, na konferenciji su prikazani i strateški planovi kompanije Eset za lokalno tržište o čemu su govorili g. Robert Trivunčevid, predstavnik firme Nort iz Zagreba, Eset distributera za Adriatik regiju i g. Alan Albulj, direktor firme Extreme, koja od samih početaka na domadem tržištu čvrsto stoji iza Eset proizvoda, pružajudi tehničku podršku i pomod pri implementaciji i korišdenju.

Softver kompanije Eset se distribuira u preko 160 zemalja gde štiti podjednako dobro klijente iz svih segmenata tržišta, od giganata sa više hiljada radnih stanica i servera do individualnih kudnih korisnika, a na našem tržištu Eset-ovi proizvodi su prisutni od početka 2004. godine. Od tada, kroz saradnju mreže partnera, firme Extreme i distributera ovi proizvodi beleže stalni i stabilan rast i svakodnevno stvaraju nove zadovoljne korisnike iz različitih sektora privrede, kao i među kudnim korisnicima.

Vodedi proizvod kompanije Eset je Eset NOD32 Antivirus, na tržištu pod tim nazivom poznat od 1997.godine. Ovo je bio prvi proizvod koji je korisnicima ponudio tehnologiju heurističkog detektovanja nepoznatih virusa. Često nazivan i „Antivirusnim sistemom nove generacije“, NOD32 je kroz godine razvoja i poboljšanja, osvojio brojne nagrade u raznim kategorijama, a kao posebne prednosti su isticani: broj detektovanih virusa, brzina skeniranja i mali utrošak sistemskih resursa.

Uz ovakve karakteristike i odziv tržišta, NOD32 je predstavljao odličnu podlogu za Eset Smart Security – rešenje koje pruža integrisanu zaštitu u vidu antivirusa, antispajvera, antispama i zaštitnog zida, a koje od svog nastanka, rame uz rame sa NOD32 Antivirusom, osvaja nagrade i priznanja na zvaničnim testovima performansi.

Leave a Reply