Software

“Etihad Airways” bira SAP za strateškog tehnološkog partnera za transformaciju poslovanja

Etihad ervejz, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), danas je najavila da je odabrala SAP za svog strateškog tehnološkog partnera za primenu niza ključnih softverskih rešenja za pružanje najbolje tehnologije u klasi Etihad Ejviejšn Grupi.

Ova aviokompanija planira da primeni aplikaciju za planiranje prihoda preduzeća, SAP® ERP, zajedno sa nizom proizvoda zasnovanih na tehnologiji oblaka (cloud) širom svojih ključnih poslovnih funkcija, uključujući ljudske resurse (HR), finansije, upravljanje nabavkama i prikupljanje poslovnih podataka.

Etihad Airways Selects SAP as a Strategic Technology Partner for Busines...

Na ceremoniji potpisivanja u Njujorku, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, Džejms Hogan i Bil Mekdermot, generalni direktor i član izvršnog odbora SAP SE, izjavili su da je ovo partnerstvo ključno za pomaganje Etihad ervejzu da održi i podrži svoj rast, kao i za dalju modernizaciju i širenje poslovnih funkcija ove aviokompanije.

Gospodin Hogan je rekao da je Etihad ervejz zabeležio snažan, održiv rast u svojoj istoriji od 11 godina. „Ovo strateško partnerstvo sa SAP-om znači da ćemo moći da primenimo najbolju poslovnu tehnologiju kako bismo rasli pouzdano i nastavili da pružamo vrhunske usluge našim klijentima. Na ovaj način pripremamo našu kompaniju za budućnost“, izjavio je gospodin Hogan.

„SAP je ponosan što podržava kompaniju svetske klase kao što je Etihad ervejz“, izjavio je gospodin Mekdermot. „Nema puno industrija koje zahtevaju toliku prefinjenost i složenost kao avioindustrija. Birajući SAP, Etihad ervejz će biti u stanju da pojednostavi svoje procese u osnovnoj delatnosti i poveća efikasnost, fleksibilnost i efektivnost širom organizacije, uz fokus na korisnike usluga. Džejms Hogan i menadžment tim Etihad ervejza imaju smelu viziju za avioindustriju i inovacije. Ovo partnerstvo sa SAP-om pokazuje predanost tehnološkim inovacijama. SAP je počastvovan što je prepoznat kao strateški tehnološki partner“.

Etihad ervejz će primeniti rešenja iz tehnologije oblaka (cloud) za neke od svojih ključnih poslovnih rešenja, kao što su  rešenja SAP kompanije „Success Factors“ za upravljanje talentima, zatim rešenja SAP kompanije „Ariba“ za nabavke i saradnju između kompanija, kao i platformu SAP HANA® za poslovne baze podataka i aplikacije u realnom vremenu.

„Kao deo naše posvećenosti tehnološkim inovacijama, Etihad ervejz osniva tehnološke Centre izvrsnosti u UAE, Evropi i Indiji, pružajući Etihad Ejviejšn Grupi rešenja i usluge svetske klase“, rekao je gospodin Hogan.

„Današnja najava pokazuje predanost SAP-a Etihad ervejzu i UAE u našem zajedničkom cilju povezivanja istoka i zapada preko ubrzano rastućeg avio čvorišta u Abu Dabiju“, rekao je gospodin Mekdermot.

„Nastavljamo da ulažemo u budućnost Abu Dabija i uložićemo u naš institut za obuku i razvoj kroz izgradnju talenata i veština Emiraćana kako bismo još više podržali Abu Dabi i njegov strateški razvoj“.

Sa sedištem u Abu Dabiju, prestonici UAE, Etihad ervejz ima preko 20.000 zaposlenih i obavlja letove ka 111 postojećih ili najavljenih destinacija u 63 države. Prošle godine, ova aviokompanija je zabeležila rekordan broj putnika – 11,5 miliona, obim prevezenog tereta od 486.752 tone i ukupan prihod od 6,1 mlrd dolara.

Leave a Reply