Software

EXECOM nagrađen na internacionlanoj konferenciji o testiranju softvera

Na internacionalnoj konferenciji vezanoj za testiranje softverskih rešenja i upravljanje kvalitetom softvera, SEETEST 2009 (www.seetest.org), EXECOM je osvojio nagradu za najbolji rad – ‘Best Paper Certificate’. Gospodin Predrag Skoković, Test Manager u EXECOM-u, primio je nagradu za svoj rad o testiranju zasnovanom na listi zahteva klijenta, a koji nosi naslov ‘Getting it right the first time’.

‘Veoma sam srećan i zadovoljan što je baš moj rad proglašen najboljim na celoj konferenciji, u tako oštroj konkurenciji. Ova nagrada je došla u pravom trenutku: u EXECOM-u smo odeljenje softver testera osnovali pre godinu i po dana, okupili smo kvalifikovane testere i, što je najvažnije, funkcionišemo kao tim. Ovo je dokaz da se krećemo u pravom smeru ’- kaže Predrag.

Kao kompanija sa petnaestogodišnjim iskustvom u razvoju softvera i pružanju IT usluga, EXECOM je uvideo značaj organizovanog i kvalitetnog testiranja aplikacija. Prilikom unapređenja celokupnog procesa napravljene su dve važne prekretnice: prelazak sa ad-hoc testiranja, vršenog od strane programera, na planiran i definisan proces realizovan od strane kvalifikovanih testera i uvođenje alata za testiranje koji su udvostručili efikasnost procesa. Ovo su tri najvažnija osnova koncepta testiranja u EXECOM-u:

Odeljenje softver testera koje je osnovano početkom 2007. godine i koje angažuje kvalifikovane testere i iskusnog test menadžera. Prilikom realizacije projekata, svaki tester se uključuje na projekat u zavisnosti od svog znanja i iskustva, kao i poznavanja tehnologija.

Metodologije testiranja – veoma značajne za jasno definisan proces. Među brojnim postojećim metodologijama, EXECOM izdvaja Risk Based Testing , Requirements Based Testing i TMap.

Test link – alat za upravljanje testiranjem i listom zahteva klijenta koji omogućava jednostavno kreiranje testne dokumentacije. Ovaj alat se može lako povezati sa različitim sistemima za upravljanje projektima i na taj način obezbeđuje objedinjeno praćenje projektnih zadataka.

Zahvaljući predanom radu EXECOM tima i postignutim rezultatima, EXECOM je pozvan da učestvuje na predstojećim konferencijama širom Evrope.

Leave a Reply