Software

F-Secure Internet Security 2010 blokirao “Operaciju Aurora” pre nego što se dogodila

F-Secure Internet Security 2010 ima jedinstvenu opciju, koja se zove Exploit Shield, koja je proaktivno blokirala “Auroru”, najnoviju pretnju u Internet Exploreru. Napad je sprečen pre nego što je bilo ko znao za tu ranjivost unutar Internet Explorera

F-Secureov snažni Exploit Shield, opcija unutar Internet Security 2010 i F-Secure poslovnih rešenja, pruža korisniku zaštitu računara od malicioznih programa izazvanih ranjivošću softwarea kao što je ozloglašena “Operacija Aurora” čiji je cilj bio špijuniranje Google-a i nekoliko drugih tehnoloških kompanija. Nedavno otkrivena pretnja za browser Internet Explorer, poznata kao CVE 2010-0249, može spolja da omogući pristup zaraženim računarima.

Novi oblici ranjivosti se svakodnevno otkrivaju, i dok proizvođači softwarea prave zakrpe kako bi sprečili zloupotrebu sigurnosnih propusta, kriminalci traže načine kako da iskoriste te nedostatke i na taj način dobiju pristup sistemu i podacima. Napadi na “propuste” u programima za koje proizvođač u tom trenutku ne zna, poznati su kao “zero-day exploits” (nulti-dan napadi). Tradicionalna antivirusna rešenja mogu samo da zaštite od poznatih i analiziranih napada, ali ne pružaju nikakvu zaštitu od zero-day napada.

Direktor razvoja unutar F-Secure-a Pirkka Palomäki kaže, “F-Secure-ov jedinstveni Exploit Shield je dizajniran kako bi štitio računare od novih nepoznatih napada u trenutku dok sam proizvođač ne izda zaštitu za propust na svom softveru, odnosno zakrpu. To je kritičan period u kom je sigurnosni propust lako dostupan i kriminalci ga mogu zloupotrebiti. Exploit Shield se aktivira na prvi znak sumnjivog ponašanja računara i to čini bez ikakvog znanja o sigurnosnom propustu. Zahvaljujući Exploit Shield-u proaktivno je blokiran ‘Aurora’ napad – pre nego što se sam napad i dogodio”.

Exploit Shield takođe neprestano daje izveštaje o novim exploit napadima i malicioznim stranicama i te informacije šalje u F-Secure sedište. To znači da svi F-Secure korisnici širom sveta imaju bolju zaštitu jer su dobili znak upozorenja, od strane Browsing Protection (zaštita Internet browsera), da ne ulaze na maliciozne ili uhakovane web stranice. Opciju Browsing Protection sadrže Internet Security 2010 i Client Security 9.

Exploit Shield u F-Secure Internet Security-u 2010 i Business Suite-u pruža:

• Zero Day Defense: Štiti računare koja nemaju poslednje zakrpe.
• Patch-Equivalent Protection: Ranjivost “shield” definicija.
• Proactive Measures: Heuristička tehnologija detekcije.
• Protection Against All Websites: Bilo da su web stranice sigurne, nesigurne, maliciozne ili hakovane
• Automatic Feedback: otkriveni exploit napadi se automatski šalju F-Secure-u.

Leave a Reply