Google Android · Software

F-Secure predstavio zaštitu za Android mobilne uređaje

F-Secure, finska kompanija koja se bavi zaštitom računara, razvila je zaštitu za mobilne uređaje koji rade na operativnom sistemu Android. F-Secure Mobile Security 6 je od sada dostupan za operativne sisteme, Android, Symbian i Windows Mobile.

Patrik Sallner, voditelj odelenja za mobilna rešenja unutar F-Secure, kaže: “F-Secure Mobile Security je trenutno vodeća zaštita za mobilne telefone i raduje nas da smo je omogućili i za operativni sistem Android. To znači da će i mobilni operateri moći ponuditi zaštitu i za ovu platformu uz naravno rešenja i za personalne računare“.

F-Secure Mobile Security 6 za pametne telefone nudi zaštitu protiv štetnih programa i gubitka ili krađe uređaja. Zaštita takođe omogućuje sigurnu upotrebu mobilnog bankarstva.

Patrick Sallner dalje kaže: “Najnoviji pametni telefoni su dizajnirani za surfanje webom, usluge mobilnog bankarstva i kupovinu preko online portala. Prema našem istraživanju, trećina pametnih telefona se koristi za surfovanje internetom, deset posto od toga je korišćenje usluge mobilnog bankarstva. Tehnologija F-Secure-a je razvijena tako da možete biti sigurni da poverljive informacije neće doći u pogrešne ruke”.

Zaštita kod krstarenja Internetom (Browsing Protection) otkriva opasne web stranice te sprečava njihovo otvaranje. Zaštita od krađe na daljinu (Anti-Theft) služi za zaključavanje izgubljenog ili ukradenog telefona. Ona takođe omogućuje korisniku slanje obaveštenja o svakoj promeni SIM kartice te možete saznati lokaciju vašeg izgubljenog ili ukradenog mobilnog telefona.

Leave a Reply