Software

F-Secure: Sigurnost kao usluga rešava glavobolje IT sigurnosnih stručnjaka

F-Secure Protection Service for Business (PSB) pruža efikasno IT rešenje za male i srednje kompanije, a sadrži vrhunsku tehnologiju razvijenu od strane posvećenih stručnjaka u F-Secure laboratorijima.

Kao što je primer Conficker/Downadup crva pokazao, kompanije i organizacije ostaju ranjive na sigurnosne pretnje koje se konstantno unapređuju, a održavanje visokog nivoa IT sigurnosti je izazov za male i srednje firme kojima nedostaje vremena i resursa kako bi se posvetili online pretnjama.

F-Secure korporacija je izdala novu verziju Protection Service for Business (PSB) softvera, rešenja u obliku sigurnosti kao usluge, posebno napravljenog kako bi zadovoljilo potrebe malih i srednjih kompanija.

Juha Ollila, podpredsednik odelenja za korporativne poslove: „Za manje firme pretplata na PSB je kao da imaju stručnjaka sa dostupom najnaprednijoj tehnologiji – po puno manjoj ceni od kupovine tehnologije i zapošljavanja IT sutručnjaka. Ostavljanjem sigurnosnih glavobolja profesionalcima, odnosno F-Secure sertifikovanim lokalnim partnerima, kompanije se mogu fokusirati na core-business“.

F-Secure je dobavljač sigurnosti kao usluge na svetskom sigurnosnom tržištu. F-Secure PSB 4.0 pokazuje predanost cilju da firme rade svoj posao te da prepuste da im F-Secure podigne sigurnosnu uslugu na veći nivo. Jedna od novosti u PSB 4.0 je mogućnost naručivanja novih sigurnosnih licenci za korisnike direktno sa njihovog portala.

PSB 4.0 pruža najbrži odziv na nove petnje, zahteva manje korisničke intervencije te donosi optimizaciju performansi. Reč je o snažnom rešenju koje radi automatski te se automatski nadograđuje. Rešenje štiti poslovne radne stanice, prenosne računare, data i e-mail servere. Jednostavno je za korištćenje putem web baziranog portala za upravljanja koje je dostupno gde god je dostupna Internet konekcija.

PSB sadrži i „in-the-cloud“ tehnologiju za zaštitu radnih stanica i laptopova (Deepguard 2.0). Takođe pruža celokupnu zaštitu za servere, uključujući patentiranu i jedinstvenu zaštitu od rootkita (Blacklight). Najnovija dodana komponenta je visokokvalitetna e-mail zaštita i antispam kontrola.

Leave a Reply