Software

Finska kompanija Alko izabrala Aldatinu platformu za lanac nabavke

Kompanija Aldata Solution, svetski lider u rešenjima za optimizaciju poslovnog odnosa, objavila je da je Alko, kompanija za maloprodaju vina i žestokih alkoholnih pića, vredna milijardu evra, izabrala Aldatino rešenje naredne generacije za lanac nabavke, koje objedinjuje transparentnost lanca nabavke, promet zaliha, asortiman u radnjama i prostorno planiranje.

Sa prometom od milijardu i 170 miliona evra u 2009, Alko spada u najveće maloprodaje vina i žestokih alkoholnih pića na svetu. To je nezavisna kompanija u vlasništvu države, u nadležnosti finskog Ministarstva zdravlja i socijalne politike.

Ova saradnja sa Aldatom uključuje upravljanje lancem nabavke, predviđanje potražnje, optimizaciju popunjavanja zaliha, upravljanje ključnim podacima i tehnologiju prostorne optimizacije. Njome će biti omogućeni potpuna transparentnost zaliha u svim prodajnim objektima i optimizacija svih nivoa zaliha, od dobavljača pa sve do rafova. Takođe će biti osigurana adekvatna popunjenost svih Alko prodajnih objekata.

„Ovo je najveći tehnološki projekat koji smo poduzeli za zadnjih deset godina,“ izjavio je Jako Uotila, generalni direktor kompanije Alko. „S obzirom na obim i rizičnost posla, želeli smo saradnju sa savršenim partnerom. Razmotrili smo ponude nekoliko vodećih proizvođača softvera, ali Aldata se nametnula kao logičan izbor.“

Kompanija Alko već šest godina koristi različita Aldatina rešenja za prodajne objekte među kojima su platforme za neprekidno upravljanje zalihama, upravljanje asortimanom, automatsko popunjavanje zaliha i izdavanje digitalnih vaučera.

„Maloprodaje danas moraju tačno znati šta je kupcima neophodno na rafovima, i biti u mogućnosti da to isporuče na vreme, bilo da je reč o hrani, piću ili specijalizovanim proizvodima,“ izjavio je Alan Dejvis, marketing direktor u Aldati. „Naša integrisana rešenja za zalihe, prostor i asortiman omogućiće kompaniji Alko da smanji otpad, troškove i manuelne procese, i obezbediti im optimalni miks proizvoda koji će zadovoljiti kupce širom Finske.“

Leave a Reply