Software

Finske kompanije Carlson i Motonet odabrale Aldatino rešenje za program lojalnosti

Aldata Solution, globalni dobavljač softverskih rešenja za oblasti maloprodaje, veleprodaje i logistike objavila je da su finske kompanije Carlson i Motonet implementirale Aldata Digital Loyalty, rešenje za upravljanje odnosima sa potrošačima (Consumer Relationship Marketing – CRM) i digitalni marketing koje je posebno razvijeno za maloprodaju.

Aldata Digital Loyalty omogućava efikasno upravljanje sistemima lojalnosti u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima i šoping centrima, podacima o potrošačima, kao i osmišljavanje kampanja i njihovu realizaciju. U pitanju je sveobuhvatan softver koji predstavlja podršku upravljanju odnosa sa potrošačima i marketinškim komunikacijskim programima i omogućava detaljnu analizu efekata marketing kampanja.

Aldatina rešenja za digitalni marketing i program lojalnosti biće primenjena u Oy Carlson, najvećoj robnoj kući u regionu Finska Jezera i njenoj matičnoj kompaniji Veljekset Halonen Oy. Ona će omogućiti da maloprodajni lanac unapredi svoje marketinške aktivnosti kroz bolju analizu svojih podataka o lojalnosti potrošača koji će zahvaljujući novom programu lojalnosti dobiti još bolju uslugu, bolju usmerenost kampanja i vrednije nagrade dobijene za posebne kupovine.

„Naša postojeća rešenja nemaju kapacitet koji je nama potreban kako bismo podržali rast našeg poslovanja“, kaže Sari Helenius, administrativni direktor kompanije Holonen. „Aldata Digital Loyalty će kao značajnu prednost omogućiti našim potrošačima da koriste Halonen-ovu karticu lojalnosti u Carlson robnim kućama i obrnuto. Novo rešenje takođe obuhvata upotrebu MasterCard i „cashcard“ platnih kartica.“

Aldata Digital Loyalty omogućiće i finskoj kompaniji Motonet, koja se bavi distribucijom rezervnih delova i proizvoda za održavanje automobila, da stekne detaljniji uvid u potrebe svojih potrošača i da svoje aktivnosti prilagodi različitim profilima kupaca. Lojalni korisnici usluga kompanije Motonet biće nagrađeni prilagođenim i personalizovanim ponudama i vaučerima u zavisnosti od potrošnje i kategorija proizvoda koje kupuju.

„Potrebni su nam alati za analizu baze potrošača kako bismo ih bolje razumeli i uslužili u skladu sa njihovim potrebama i profilom“, kaže Henri Buč, regionalni direktor kompanije Motonet. „Aldata Digital Loyalty rešenje omogućiće nam da povećamo prosečnu vrednost svake kupovine, kao i broj i učestalost obavljenih kupovina.”

Alan Dejvis, direktor marketinga kompanije Aldata Solution kaže: „Kompanije koje primenjuju naša rešenja shvataju da ukoliko žele da povećaju prodaju moraju da razumeju svoje kupce. Digital Loyalty rešenje je idealni alat za to. Istraživanje Global 2010 Retail CIO Survey pokazuje da 38 odsto kompanija koje se bave maloprodajom planira da implementira program lojalnosti koje uključuje podatke o potrošačima, modelima kupovine i njihovim navikama i ponašanjem, u naredne tri godine. Veliko nam je zadovoljstvo što su renomirane finske kompanije kao što su Veljekset Halonen Oy, Oy Carlson i Motonet odabrale Aldatu kao podršku u ovim ključnim operacijama“.

Leave a Reply