Software

Fujitsu pojednostavljuje tranziciju na Windows 7

Fujitsu objavljuje novo rešenje „DeskView Advanced Migration“ koje kompanijama omogućuje da jednostavnije i sa aspekta troškova efikasnije pređu na korišćenje novog hardvera i najnovijih operativnih sistema, kao što je Windows 7.
„DeskView Advanced Migration“ dopunjuje rešenje „Managed Office“ kompanije Fujitsu, koje pomaže velikim kompanijama da neprestano procenjuju i ažuriraju svoje korporativne IT infrastrukture kako bi ih optimizovali za postizanje najboljih performansi i efikasnosti.

Sa oporavkom povećanjem ulaganja u IT, nakon globalne ekonomske krize, procenjuje se da trenutno na tržištu ima preko 70 miliona personalnih i prenosivih računara koje je „vreme pregazilo“. Mnogi od njih funkcionišu na Windows XP operativnom sistemu, koji se bliži kraju svog tehnološkog dosega. Taj podatak, uz značajan porast troškova održavanja sistema – naročito prenosivih i desktop PC računara kojima su i garancije na proizvod istekle – objašnjava potrebu korporacija da otpočnu sa planiranjem prelaska na novije uređaje sa novijim operativnim sistemima, kao što je Windows 7.

Taj proces, međutim, može da bude skup, dugotrajan i težak, pa kompanije moraju da razviju strategiju da svoje IT infrastrukture drže ažurnim. Već optimizovano za Windows 7 operativni sistem, Fujitsuovo rešenje „DeskView Advanced Migration“ je osmišljeno da prenošenje ličnih podataka i podešavanja sa starih na nove uređaje učini brzim i jednostavnim, u najvećoj mogućoj meri. Štaviše, kada se ovaj proces sprovede, rešenje efikasno briše sve podatke sa starih tvrdih diskova, što kompanijama omogućava da se reše nepotrebnog hardvera bez rizika po bezbednost i poverljivost svog poslovanja.

„DeskView Advanced Migration“ rešenje nudi širok izbor scenarija nadgradnje sa svih aktuelnih operativnih sistema kompanije Microsoft, i kompatibilno je sa hardverom svih dobavljača PC i prenosivih računara sa Windows operativnim sistemom. Rešenje je takođe idealno za kompanije koje planiraju da svoje desktop sisteme organizuju po konceptu „oblak-računarstva“, zato što omogućuje kreiranje virtuelne slike sa starih sistema i jednako uspešno može da se koristi za nadogradnju fizičkih i virtuelnih mašina.
Za krajnje korisnike je proces nadgradnje bezbolan, i odvija se bez poteškoća – svi dokumenti, aplikacije i personalizovana podešavanja ostaju netaknuti i spremni za momentalno korišćenje, uključujući i standardni desktop-softver kao što su Microsoft Office, sertifikati za Outlook, podešavanja veza, lične datoteke i šabloni. Kao dodatak tome Fujitsu nudi i uslužne elemente paketa za potrebe migriranja specifičnih korisničkih podataka i podešavanja za vlasničke programe. U zbiru, ovaj pristup pomaže kompanijama da eliminišu gubitak produktivnosti koji je je nizbežan kada korisnici moraju ponovo da podešavaju svoje nove mašine.

„DeskView Load“, deo rešenja „Managed Workplace“, razvijeno je na osnovu Fujitsuovog najboljeg iskustva iz domena pojednostavljenja procesa personalizacije pojedinačnih desktop-PC i prenosivih računara. Od instalacije softvera i hardvera, do upotrebe rešenja i resursa za upravljanje, Fujitsuov DeskView Load smanjuje troškove tokom procesa implementacije i za vreme reinstalacija, tokom čitavog životnog ciklusa proizvoda.
Tokom instalacionog procesa, DeskView Load vodi računa o svim komponentama povezanim sa hardverom i eliminiše potrebu za evaluacijom upravljačkih programa. Zahteva samo jednu „sliku sistema“ za celu konfiguraciju. krajnjem korisniku takođe može da se izvrši i kompletno razmeštanje novog sistema, i DeskView Load ne zahteva tzv. “rol-aut” centar. Automatizovano kreiranje pred-faza za dalji tok procesa u postojećoj infrastrukturi štedi kompanijama vreme i resurse za upravljanje infrastrukturom.

DeskView Load i DeskView Advanced Migration su već dostupni u regionu CEMEA&I (Srednja Evropa, Bliski istok, Afrika i Indija), po cenama koje varijaju u zavisnosti od modula i država.

Leave a Reply