Hardware · Software

Fujitsu spreman za Windows 7

Kompanija Fujitsu je danas objavila da je širok dijapazon njenih proizvoda – desktop i prenosivih PC računara i tankih klijenata – spreman za „Windows 7“, novi operativni sistem Microsoft korporacije.

Unapređenjima „Windows 7” sistema i „Windows Touch” tehnologijom, pre svega je osetno poboljšan korisnički interfejs novih Fujitsu LIFEBOOK modela prenosivih i tabličnih računara. Pored toga, kompanija olakšava organizacijama prelazak na „Windows 7” svojom „TwinLoad” opcijom za nadgradnju operativnog sistema.

Proširivanje „TwinLoad” opcije na novi „Windows 7” operativni sistem omogućava korisnicima da kupe nov hardver danas i odlože donošenje konačne odluke o tome da li će i kada će ga nadograditi na „Windows 7” operativni sistem – do trenutka dok se novi operativni sistem ne nađe u njihovom korporativnom okruženju. „TwinLoad” opcija omogućava korisnicima da nadograde ili se vrate na raniju verziju operativnog sistema kada su za to spremni – i vraćanje sa „Windows 7“ na „Windows XP“, i naknadne nadogradnje na „Windows 7“. Fujitsu obezbeđuje TwinLoad DVD sa kompletnom slikom softvera (operativni sistem, dodatni softver i upravljački programi – „drajveri”) što omogućava tečan i automatizovan proces instalacije. Ova opcija dostupna je za sve mobilne uređaje, i pojedine desktop uređaje.

Svi Fujitsu PC i prenosivi računari naručeni u periodu između 26. juna 2009. i 31. januara 2010. podležu „Windows 7 upgrade program”-u. Korisnici koji kupe hardver u ovom periodu imaju opciju da se besplatno nadograde na „Windows 7” licencu.

Fujitsu će predstaviti liniju proizvoda spremnih za „Windows 7”, uključujući i LIFEBOOK uređaje na događaju kompanije Microsoft „Tech Ed Europe” koji se odigrava od 9-13. novembra 2009. u Berlinu, Nemačka.

Leave a Reply