Software

Fujitsu x10sure Integrated Storage omogućava visoku dostupnost IT-a za mala i srednja preduzeća

Fujitsu danas predstavlja „x10sure IS” (iks-ten-šer IS) pouzdano i pristupačno rešenje za visoku dostupnost IT sistema u okruženju „Microsoft Windows Server 2008“, koje od sada eliminiše potrebu korisnika za dodatnim sistemom za skladištenje podataka i prateće izdatke. Sufiks „IS“ (Integrated Storage), označava drugu verziju u Fujitsu-ovoj liniji „x10sure“ rešenja, usmerenih na specifične potrebe malih i srednjih preduzeća za pristupačnom i jednostavnom za upravljanje zaštitom IT sistema.

Malim preduzećima, kao i filijalama ili prodajnima mestima većih organizacija na kojima su instalirani samostalni sistemi „Windows server“, „IS“ verzija rešenja obezbeđuje konkurentsku prednost virtuelizacije servera na Microsoft tehnologiji, po još nižim cenama. Korišćenjem ovog rešenja mala i srednja rpeduzeća mogu da smanje tršokove i do 50 posto u poređenju sa kupovinom i implementiranjem individualnih komponenti za izgradnju klasterskog rešenja, od kojih „x10sure IS“ čak pruža i bolju iskorišćenost IT resursa.

Rolf Strotman, potpredsednik odeljenja za korporativne servere i softver u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, ističe da je „lepota ’x10sure’ rešenja u njegovoj jednostavnosti, koja povećava kvalitet servisa IT infrastruktura samoj organizaciji – po pristupačnoj ceni. To omogućava da se visoka dostupnost podrazumeva na svim serverima, umesto čestog scenarija po kome se bira koji će server biti namenjen za najodgovornije zadatke, a koji neće”, kaže Strotman.

„x10sure IS“ je platforma za virtuelizovane servere za poslovne primene, koja radi na hardverskim Fujitsu PRIMERGY x86 serverima. U slučaju pada sistema, „x10sure IS“ sam automatski ponovo pokreće aplikacije i tako smanjuje vreme u kome je sistem „van stroja“. Jedinstvena tehnička inovacija kompanije Fujitsu omogućava da, u slučaju da i server na kome radi aplikacija otkaže, „x10sure“ automatski podigne rezevni fizički server tako da su svi servisi dostupni već u roku od minuta. Ovakav „x10sure“ koncpet zapravo štiti postojeće investicije firme u tehnologiju, jednostavno se integriše i donosi veću vrednost svakoj novoj investiciji.

Kako virtuelizacija postaje trend, sve više preduzeća koristi prednosti povećane brzine u poslovanju koja se stiče transformisanjem IT-ja u dinamičke infrastrukture koje su u stanju da se prilagode promenljivim radnim opterećenjima. Virtuelizacija, međutim, takođe povećava i određene troškove i kompleksnost administriranja i upravljanja sistemom. Fujitsu-ov „x10sure IS“ adresira oba ova izazova. Osnovna konfiguracija sistema, spremna za jednostavnu instalaciju i podešavanje, sastoji se od dva PRIMERGY x86 servera sa sistemom za skladištenje podataka sa internim diskovima. Umreženi preko iSCSI veza, „x10sure“ softver omogućava repliciranje podataka u okruženju Windows Server 2008 i Hyper-V tehnologije virtuelizacije.

Fujitsu je prvu verziju „x10sure IS“ izgradio na novom PRIMERGY TX150 S7 serveru sa dvojezgarnim ili četvorojezgarnim „Intel® Xeon® 3400“ procesorima. Ovaj fleksibilni server je odlična osnova za štedljvu konfiguraciju, i takođe može da se koristi kao pouzdan server baza podataka. PRIMERGY TX150 S7 server takođe ima pregršt kapaciteta za proširenje memorije, što ga čini pogodnim za virtuelizovana okruženja.

Rešenje je dostupno odmah, u regionu CEMEA&I, kome pripada i Srbija.

Leave a Reply