Software

G Data Antivirus

Nemački proizvođač antivirus softvera G Data Software (postoji od 1985. godine) od skoro je prisutan i na našem tržištu sa svojim različitim zaštitinim rešenjima namenjenim pojedinačnim korisnicima i kompanijskim okruženjima.

Antivirus rešenja obuhvataju kompletnu zaštitu sistema, bilo da ste vlasnik desktop ili notebook računara. Zajednička osobina ovih paketa jeste jednostavnost instalacije i same upotrebe programa, tako da je G Data pogodan svim korisnicima.

  • AntiVirus
  • Internet Security
  • TotalCare
  • Notebook Secutity

Svi paketi sadrže antivirus, koji je zadužen za detekciju zaraženih podataka i odbranu onih koji to još nisu, dok Internet Security sadrži još i AntiSpam, AntiPhising, AntiRookit, Child-Protection, kao i sopstveni Firewall.

TotalCare – kompleksan programski paket, pored navedenih opcija koje sadrži i Internet Security, podržava i Data-Backup i System-Tuning, koji omogućavaju da svoj operativni sistem učinite funkcionalnim i sigurnim, bilo da ste Off-Line ili On-Line.

Notebook Security predstavlja kompletnu zaštitu vašeg prenosnog računara, a komponente koje sadrži, jednake su onima iz paketa TotalCare.

AntiVirus 2010 ne predstavlja kompletnu zaštitu od napasti sa interneta ali besprekorno obavlja posao za koji je prvenstveno namenjen – pronalaženje i blokiranje virusa. Sadrži i AntiSpyware, AntiRookit i AntiPhising zaštite, koje pokrivaju širok spektar raznih vrsta virusa, Adware-a, malicioznog softvera, trojanaca, crva itd.

Instalacija je veoma jednostavna i kratka a od startovanja programa deli vas jedno restartovanje računara. Manje zahtevnijim korisnicima ovaj antivirus predstavlja idealno rešenje. Update baze virusa se odvija automatski (na svakih sat vremena) a moguc je i Manual Update, što je standard za ovu vrstu softvera.

Zbog izuzetno brzog odziva na pojavu novih virusa, G Data AV 2010 sadrži najsavremenije metode za detekciju virusa kao što su Behaviour Blocking, Heuristics i Cloud Security.

Kompletnu ponudu i cene G Data antivirusa možete pogledati u Positive webshopu a ove informacije preuzeti i u pdf-u.

Leave a Reply