Internet · Software

Google Gears – online na offline

Google Gears

Google je danas objavio Google Gears (još u BETA razvojnoj fazi), plug-in za browsere koji omogućava da poznate online aplikacije poput Google Readera rade u offline-u, kao “obične” desktop aplikacije. Ono što je takođe bitno je činjenica da je Google Gears open source browser ekstenzija tako da je Google zainteresovanim programerima i razvojnim timovima omogućio da sami iskoriste ovu novu tehnologiju za unapređenje web browsinga.

Google Gears ekstenzija omogućava offline funkcionalnosti web aplikacijama koristeći JavaScript API-je za lokalno skladištenje podataka u relacionoj bazi podataka i AJAX zarad poboljšanja odziva aplikacija prema korisnicima.

Kada nakon pokretanja instalera preuzmete i instalirate Google Gears, unutar Google Readera možete preuzeti recimo 200 RSS novosti, smestiti ih u lokalnu bazu i zatim ih pregledati i kada nemate internet konekciju.

One thought on “Google Gears – online na offline

  1. Zdravko

    Opera nije podrzana !!! e pa ova Opera nikako ne ide uz Google. Stuca na svim njihovim aplikacijama. E pa zadrzacu je u inat svima :)

Leave a Reply