Software

Halcom na poslovnom susretu sa katarskim šeikom

U okviru dešavanja koja organizuje slovenački centar – “I Feel Slovenia“, predsednik Republike Slovenije i počasni pokrovitelj centra, Borut Pahor, se zajedno sa generalnim direktorom preduzeća Halcom, Markom Valjavcem, i ostalim članovima delegacije sastao sa katarskim šeikom i predsednikom Udruženja katarskih privrednika, Qatari Businessmen Association (QBA), njegovom ekselencijom šeikom Faisal Bin Qassim Thanijem.

U duhu promovisanja države i predstavljanja sportskih, kulturnih i poslovnih aspekata Slovenije, otvoren je slovenački centar – I feel Slovenia. Deo slovenačkog centra je posvećen poslovnim i političkim odnosima, što je pokazatelj proaktivnog i inovativnog pristupa slovenačke privrede za jačanje i izgradnje novih poslovnih odnosa između slovenačkog i katarskog tržišta.

U aktivnostima slovenačkog centra učestvuje i generalni direktor preduzeća Halcom, Marko Valjavec. Gospodin Valjavec se u proteklih nekoliko dana već sastao sa katarskom privrednom delegacijom koju je vodio predsednik katarske Privredne i industrijske komore, šeik Khalifa Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani. Temelj ovih susreta su činili konstruktivni razgovori o slovenačko-katarskim poslovnim odnosima, kao i o definisanju budućih uzajamnih interesa.

Poslovni susreti se nastavljaju. Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, se zajedno sa generalnim direktorom preduzeća Halcom, Markom Valjavcem, i ostalim članovima slovenačke privredne delegacije sastao sa katarskim šeikom i predsednikom QBA, šeikom Faisal Bin Qassim Al Thanijem. Susret je učvrstio slovenačko-katarske poslovne odnose, čiji je Halcom deo. Pre zvesnog vremena, Halcom je prepoznao odlične poslovne partnere u katarskim bankama, a dokaz za to je sedam godina uspešne saradnje sa bankama i preduzećima u Kataru. Zajedno sa Halcomom, oni dele i nude svojim strankama viziju najnaprednijih bankarskih usluga.

Leave a Reply