Software

Henderskons izabrao Aldata G.O.L.D. osftversko rešenje

Henderson grupa (Henderson Group), vlasnik franšiza „Špar”, „Eurošpar”, „Vivo” i „Vivoxtra” u Severnoj Irskoj, pridružila se grupi korisnika rešenja kompanije Aldata za automatizaciju popune prodavnica i upravljanje robom u realnom vremenu, sa ciljem povećanja prodaje i smanjenja troškova.

Henderson Grupa, koja distribuira hranu, prehrambene proizvode i namirnice sektoru maloprodaje, inicijalno će implementirati Aldata G.O.L.D. rešenje u svojim prodavnicama, sa opcijom da ga kasnije proširi na svoje nezavisne objekte. Henderson Grupa očekuje da automatizovanom popunom prodavnica i upotrebom mobilnih PDA uređaja za upravljanje robom u realnom vremenu unapredi usluživanje kupaca, kao rezultat bolje dostupnosti proizvoda. To bi ovoj kompaniji istovremeno trebalo da omogući i držanje manjih količina robe na zalihama u lancu snabdevanja i ujedno dovede do smanjenja troškova.

Endru Logan, IT direktor kompanije Hendersons objasnio je ukratko: „Ova aktuelna investicija nam omogućava da dalje optimizujemo svoj lanac snabdevanja u Severnoj Irskoj i obezbedimo dostupnost robe na policama istovremeno smanjujući troškove držanja na zalihama. Izabrali smo Aldatu zbog njenih dokazanih referenci u trgovini prehrambenih proizvoda, kao i skalabilne prirode G.O.L.D. rešenja, jednostavnosti upotrebe i centralizovanog modela, koji isporučuje vidljivost u realnom vremenu i u celom preduzeću.”
Alan Dejvis, marketing direktor kompanije Aldata, komentariše: „Naša rešenja omogućavaju trgovcima na malo da dramatično ubrzaju ciklus ‘konvertovanja’ zaliha u keš, kroz sisteme upravljanja robom koji smanjuju njene zalihe u lancu snabdevanja i osiguravaju da su pravi proizvodi tamo gde treba da budu – na rafovima, prema potrebama kupaca. Henderson Grupa će obrzo moći da oseti koristi ovog izuzetno skalabilnog rešenja, koje će omogućiti vidljivost zaliha u njihovom sistemu.”

Leave a Reply