Software

HERMES SoftLab izvezao softver za pola miliona evra

Kragujevačka firma za produkciju softvera „Hermes SoftLab Srbija” za devet meseci izvezla je softvere na tržišta Evrope i SAD u vrednosti od 500.000 evra, izjavio je danas Tanjugu direktor Vladan Atanasijević. Pema njegovim rečima, u tom periodu povećan je i broj zaposlenih sa 18 na 40 radnika, i to pre svega mladih inženjera, u čiju je obuku uloženo oko 140.000 evra. „Planiramo uskoro otvaranje kancelarije u Novom Sadu, gde nameravamo da zaposlimo još 20 mladih programera”, rekao je Atanasijević i naveo da je plan da u idućoj godini ta firma ima stotinu zaposlenih, a kada je reč o planu rada prioritet će biti izvoz softvera na strana tržišta.Ističući da se kompanijama u Srbiji nude novi programi za rad osiguravajućih društava, koji su nedavno promovisani u Beogradu, Atanasijević je kazao da u toj kragujevačkoj firmi trenutno rade projekat za izradu centralnog registra stanovništva u Crnoj Gori, što je jedan od preduslova za ulazak u Evropsku uniju.

Takođe, radi se i važan projekat za Privrednu komoru Srbije, koja planira da uvede elektronsku berzu. Međunarodna kompanija „Hermes soft lab”, sa sedištem u Sloveniji, čiji su vlasnici kapitala pored ostalih Evropska banka za obnovu i razvoj i određeni finansijski fondovi, pre godinu dana kupila je kragujevačko preduzeće „Virtual tim” i od tada ta firma posluje pod nazivom „Hermes soft lab Srbija”.

Ta privatizacija nam je donela nova tržišta i povećanje obima posla, a ovogodišnji izvoz za devet meseci jednak je ukupnom prihodu firme u celoj prošloj godini”, naveo je Atanasijević. (Tanjug)

Leave a Reply