Software

HP ekološka rešenja za štampu

HP-ova poslovna rešenja za štampu podstiču ekološki odgovornije ponašanje i omogućavaju uštedu. Kompanija HP, lider u oblasti eko tehnologije, pruža korisnicima rešenja koja doprinose smanjenju uticaja na okruženje i ostvarivanju uštede.

Za kompanije širom sveta štampanje je neizbežan deo svakodnevnog posla, zbog čega je važno da se štedi kako bi se iskoristio maksimum umanjenih budžeta, ali i smanjio uticaj upotrebe računara i štampača na životnu sredinu. HP želi da podstakne svaku odgovornu kompaniju da se pridruži ekološkoj upotrebi uređaja primenom nekoliko jednostavnih postupaka. Ukoliko ih kompanije sprovode, krenuće u smeru efikasnijeg korišćenja naših štampača, uz smanjenje troškova i uticaja na životnu sredinu”, kaže Bojan Grubač, IPG marketing menadžer kompanije HP.

Budžeti se smanjuju i sve je veća briga o načinu trošenja sredstava i veća potreba za uštedom. HP predstavlja nekoliko saveta kako da se štampanje učini efikasnijim:

  • Pojedinačni štampači, faks uređaji i fotokopir aparati mogu da se zamene multifunkcijskim uređajima. Oni zauzimaju manje prostora, a mogu da smanje  i troškove štampanja i kopiranja. Pored toga, neki modeli mogu fajlove slati direktno u digitalnom obliku što dovodi do manje potrošnje papira.
  • Korišćenjem HP Carbon Footprint Calculatora možete da procenite kolike troškove stvara oprema koja se trenutno koristi, kao i koliko se papira troši i kolika je emisija ugljenika. Moguće je uporediti  sistem sa optimizovanim sistemom, a može se i direktno porediti stari štampač i nov model.
  • Uz Instant-on tehnologiju koju imaju mnogi HP LaserJet štampači i multifunkcijski uređaji, može se uštedeti do 50 odsto energije u odnosu na tradicionalna rešenja. Uz to prva stranica će biti odštampana za svega nekoliko sekundi, odnosno do 50 odsto brže u odnosu na konkurentske proizvode.
  • Korišćenjem HP Web Jetadmina možete da podesite režime privremenog isključivanja i ponovnog pokretanja štampača i multifunkcijskih uređaja radi štednje energije tokom noći i vikenda.
  • Proizvodi koji su obeleženi  ENERGY STAR® oznakom predstavljaju dodatni plus. HP je originalni partner ENERGY STAR® programa – programa osmišljenog tako da prepozna i promoviše proizvode koji štede energiju uz očuvane performanse.
  • Podešavanje dupleks štampača radi automatskog štampanja dvostrano sa ciljem smanjenja ukupne potrošnju papira.
  • Odabrati dobavljača koji će na odgovaran način upravljati uređajima i reciklirati tehnološke proizvode, te ponuditi mogućnost vraćanja starih ili nekorišćenih proizvoda. Na taj način smanjuju se rizici koje nosi bacanje uređaja.
  • Kreiranje i razmenjivanje dokumenata u elektronskom obliku. HP pruža pomoć prilikom automatizovanja radnih procesa i promene načina na koji se vodi kompanija. Zahvaljujući mogućnosti kreiranja i razmene dokumenata u digitalnom obliku mogu se ubrzati procesi bazirani na dokumentima, eliminisati potreba za slanjem faks poruka i smanjiti količina papira koji kompanija koristi.

Štampači sa oznakom ENERGY STAR® koji štede energiju, mogu se naći i na našem tržištu, a među njima je najpopularnija serija HP Deskjet štampača. Više informacija o njima možete pronaći na veb adresi www.hp.com.

Leave a Reply