Software

HP MultiSeat rešenje unapređuje školsku nastavu na računarima

Kompanija Hewlett-Packard organizovala je predavanje „HP MultiSeat“, koje je držao Romuald Josien, HP menadžer razvoja sektora virtualizacije klijenata, za Evropu, Bliski Istok i Afriku u okviru ComTrade Fabrike znanja. Stručnjak za tanke klijente i multiseat rešenja predstavio je najnovija HP tehnološka dostignuća, koja omogućavaju, pre svega, školama da sprovode programe za više korisnika uz maksimalnu efikasnost i uštedu energije.

Namenjen školama kojima je potrebno jednostavno i pristupačno rešenje, HP MultiSeat koristi kapacitet jednog personalnog računara kako bi kreirao ambijent u kome se više korisnika veoma lako snalazi. Smanjenje ukupnog broja računara u nastavi skraćuje vreme koje je potrebno za upravljanje sistemom, održavanje računara i instaliranje novih verzija programa. Sada je omogućeno učenicima da zajednički rade na istom zadatku i međusobno razmenjuju sadržaj i aplikacije.

Za instaliranje dodatnih mesta, tj. dodatnih računara u učionici nije potrebno posedovati napredna znanja iz oblasti informacionih tehnologija. Jednostavna instalacija se vrši preko USB uređaja, a uređaji koji imaju pristup HP MultiSeat t100 ThinClient-u, poseduju Windows operativni sistem na koji je većina korisnika navikla. HP MultiSeat rešenje će im sada omogućiti lakši zajednički rad, što će skratiti vreme koje je potrebno da provedu na rešavanju određenog zadatka.

Dodatna prednost ovog rešenja je smanjenje troškova električne energije za gotovo 80 odsto, kao i smanjenje zvučnog zagađenja i emitovanja toplotne energije za više od 90 odsto u odnosu na tradicionalno okruženje većeg broja računara.

HP MultiSeat rešenje dostupno je od ove godine i na srpskom tržištu, tako da će naše škole moći da probaju i iskoriste sve prednosti ove moderne tehnologije.

Leave a Reply