Software

HP-ov softver i usluge čuvaju IT infrastrukturu kompanije Turkish Airlines

Radi unapređenja zadovoljstva korisnika kompanija Turkish Airlines je odlučila da rad svoje IT infrastrukture i servisa prati pomoću HP-ovih rešenja. HP Professional Services će implementirati HP Business Service Management (BSM) softver za praćenje dostupnosti i performansi kritičnih poslovnih aplikacija Turkish Airlinesa, što će IT odeljenju omogućiti da ostvari najviši nivo operativne efikasnosti i da unapredi zadovoljstvo korisnika.

Turkish Airlines je turska nacionalna aviokompanija sa sedištem na Aerodromu Ataturk uz sekundarne habove na aerodromima Esenboga, Sabiha Gokcen i Adnan Menderes. Obavlja redovne letove ka 189 međunarodnih aerodroma i prevozi 32,6 miliona putnika godišnje. Skytrax je Turkish Airlines proglasio za najboljeg evropskog avioprevoznika 2011. godine.

„HP BSM softver će nam omogućiti da se fokusiramo na poslovne servise umesto na IT infrastrukturu“, rekao je Adnan Meti, CIO, Turkish Airlines. „Kao deo HP-ovog BSM paketa, HP Real User Monitor (ROOM) softver će omogućiti našem IT timu da pruži precizne izveštaje o dostupnosti i performansama na osnovu realnog korisničkog ugođaja, kao i da omogući rešavanje problema pre nego što ostvare uticaj na poslovanje.“

Turkish Airlines i HP Software Professional Services će pokrenuti zajednički program implementacije kako bi obezbedili da kompanija brzo ostvari poslovnu vrednost od ove investicije. HP će na isplativ način podstaći operativnu efikasnost i obezbediti da IT rezultati budu usklađeni sa poslovnim ciljevima kompanije.

Turkish Airlines će efikasnost rada održati upotrebom rešenja HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) koje čuva, kontroliše i upravlja softverom i komponentama infrastrukture. Ovo rešenje obezbeđuje kompletan uvid u infrastrukturu, kao i konzistentnu isporuku IT i poslovnih servisa. Zahvaljujući tome, biće ostvarena bolja i jednostavija kontrola, i izbegnuti prekidi u radu servisa.

Leave a Reply