Software

HP rešenje za zaštitu od upada u mrežu

Rešenje HP TippingPoint Next Generation IPS prvo je prošlo kroz novu metodologiju testiranja zaštite od upada u mrežu za 2012. godinu. Najnovije HP TippingPoint rešenje prošlo je kroz najnoviji test kvaliteta zaštite od upada u mrežu (Network Intrusion Prevention IPS Group Test).

Kompanija NSS Labs testirala je najsnažniji HP TippingPoint 6100N Next Generation Intrusion Prevention System (NGIPS) upotrebom realističnog saobraćaja, kao i višestrukih napada i tehnika izbegavanja detekcije. HP TippingPoint 6100N NGIPS ostvario je 100-odstotno sprečavanje svih tehnika napada i izbegavanja detekcije, uz primenu preporučenih podešavanja. Pored toga, 88 odsto pokušaja iskorišćavanja propusta blokirano je pre izmena podešavanja, a nakon toga HP TippingPoint IPS je blokirao više od 91 odsto pokušaja. Mereno upotrebom realističnog saobraćaja, pomoću HP TippingPoint 6100N rešenja proveren je protok brzine 10,7 Gb/s.

Rezultati testiranja pokazuju da je HP TippingPoint i dalje pionir u oblasti prevencije upada u mrežu, kao i da je NGIPS vodeće tržišno rešenje. HP TippingPoint 6100N je prvo rešenje za prevenciju upada u mrežu koje je kompanija NSS Labs testirala i odobrila u sklopu grupnog testa za 2012. godinu.

„Okruženjima s protokom od više gigabita, koja žele da unaprede postojeću prevenciju od upada, HP TippingPoint 6100N TOS 3.2.2 obezbeđuje odličnu zaštitu“, rekao je Vikram Phatak, CTO, NSS Labs. „HP je pokazao značajno unapređenje zaštite i prošao je sve testove s izuzetnim uspehom. Pored toga, sistem za upravljanje HP TippingPoint rešenjem je moćan i lako se koristi, što ga čini idealnim za velike organizacije ili sisteme s više korisnika, poput provajdera. Podešavanje i održavanje je jednostavno i dobro osmišljeno, što ovo rešenje čini odličnim izborom za praktično svako okruženje.“

„Dok HP nastavlja da inovira u oblasti zaštite mreža, nezavisna potvrda naših rešenja je izuzetno značajna“, rekao je Greg Adams, potpredsednik, HP TippingPoint, Enterprise Security Products, HP. „Izuzetni rezultati nezavisnog testiranja s preporučenim i dodatno prilagođenim podešavanjima, pokazuju da je HP TippingPoint IPS rešenje, uz podršku HP DVLabs, vodeće organizacije na polju istraživanja bezbednosti, korisnicima garantuje da je njihova organizacija zaštićena.“

Šta izdvaja HP TippingPoint?

Pored vodećeg NGIPS rešenja, HP TippingPoint obuhvata rezultate HP DVLabs istraživanja. HP DVLabs tim definiše, razvija i isporučuje NGIPS bezbednosne usluge, uključujući Reputation DV, Application DV, Web Application DV, Digital Vaccine Toolkit i Digital Vaccine uslugu filtriranja. U kombinaciji s rešenjem HP TippingPoint Security Management System (SMS) i bezbednosnim portalom ThreatLinQ, organizacije dobijaju trenutni uvid u globalno bezbednosno okruženje, zajedno sa integrisanim podacima o događajima, zahvaljujući čemu mogu donositi kvalitetnije odluke, na bolji način upravljati uređajima, i bolje organizovati zaštitu svojih mreža.

Leave a Reply