Software

HP SWFScan alatka za Flash programere

HP SWFScan nova je alatku namenjena „Flash“ programerima sa ciljem da zaštite svoje sajtove od neželjenih bezbednosnih propusta i smanje rizik od upada hakera i njihovog preuzimanja osetljivih podataka. Alatku je od danas moguće besplatno preuzeti sa HP-ovog sajta.

HP SWFScan omogućava Flash programerima da razviju bezbedniji kod, bez potrebe da postanu eksperti za bezbednost. To je prva alatka ove vrste koja dekompajlira aplikacije razvijene na Flash platformi i vrši statičku analizu da bi shvatila principe rada aplikacije. Sve to pomaže u otkrivanju propusta koji se nalaze ispod same aplikacije, što nije moguće detektovati tradicionalnim dinamičkim metodama.

Pomoću HP SWFScan, Flash programeri mogu da:

* provere da li postoje poznati bezbednosni propusti koji su često meta malicioznih hakera, kao što su nezaštićeni poverljivi podaci, cross-site skriptovanje, cross-domain dodela prava i korisnički unosi koji se ne proveravaju
* unesu ispravke brzo, jer su problematični delovi koda obeleženi i pruženo je solidno uputstvo kako da se određeni bezbednosni problem reši
* potvrde da je sve u saglasnosti sa proverenom bezbednosnom praksom i pravilima

HP pomaže da veb postane sigurnije mesto tako što koristi svoja istraživanja iz oblasti bezbednosti kao rešenja za zaštitu aplikacija, veb-sajtova i osetljivih informacija svojih klijenata.

Predstavljanje HP SWFScan nadovezuje se na prethodno, prošlogodišnje, uspešno izdanje alata HP Scrawlr. HP Scrawlr je besplatna alatka koju je razvio Web Security Research Group, a služi kao pomoć ljudima da brzo pronađu SQL Injection bezbednosne propuste na svojim veb-sajtovima.

Leave a Reply