Software

Lanac prodavnica prirodne hrane koristi Aldatino rešenje za planiranje prostora

LANAC PRODAVNICA „SPROUTS FARMERS MARKET“ ODABRAO ALDATINO REŠENJE ZA PLANIRANJE PROSTORA

Aldata Solution, globalni dobavljač softverskih rešenja za oblasti maloprodaje, veleprodaje i logistike, objavila je da je kompanija Sprouts Farmers Market, specijalizovana za snabdevanje tržišta zdravom hranom po pristupačnim cenama, instalirala njeno poslovno rešenje „Apollo Space Optimization“. Lanac prodavnica prirodne hrane koristi program Apollo za kreiranje prilagođenih planograma koji omogućavaju unapređenje upravljanja zalihama, povećanje prodaje, profita i zadovoljstva korisnika.

Kompanija Sprouts, koja ima 45 prodavnica u Arizoni, Kaliforniji, Koloradu i Teksasu, koristi „Apollo Space Optimization“ za kreiranje planograma i saradnju sa dobavljačima u pogledu pozicioniranja, plasmana i promocije proizvoda na mestima prodaje. Ova kompanija je specijalizovana za prodaju svežih proizvoda koje nabavlja od lokalnih poljoprivrednika, kada je to moguće. Lanac takođe nudi veliki izbora zdravih namirnica, svih vrsta prirodnog mesa, kao i vitamina i suplemenata. Apollo ovoj kompaniji omogućava da analizira prostor na policama u odnosu na prodaju i tako smanjuje neefikasnost.

Sprouts je posvećen obezbeđivanju personalizovanog iskustva kupovine za sve naše korisnike“, kaže Dag Sanders, predsednik kompanije. „Aldatino rešenje Apollo nam omogućava da izlaganje robe prilagodimo specifičnim potrebama naših potrošača u svakoj prodavnici, što doprinosi povećanju zadovoljstva kupaca i povećava prodaju.

„Apollo nam takođe omogućava da dodatno unapredimo saradnju sa našim dobavljačima i da zajedničkim snagama povećamo efikasnost i efektivnost procesa merčendajzinga polica. Verujemo da postoje posebne mogućnosti da dobavljači ostvare svoje finansijske ciljeve zahvaljujući merčendajzingu. Upotreba dokazano efikasnih alata kao što je Apollo u procesu donošenja odluka na osnovu činjenica, predstavlja stratešku prednost za one dobavljače koji sarađuju sa nama.“

Aldatin softver za optimizaciju prostora „Apollo Space Optimization“ je skup moćnih softverskih rešenja, jednostavnih za upotrebu, koja korisnicima pružaju mogućnost da automatizuju produkciju planograma, istovremeno obezbeđujući konzistentno i precizno izvršenje planova za različite kategorije proizvoda i lansiranje novih proizvoda na bilo kom potrebnom nivou detaljnosti.

“Apollo pomaže prodavcima na malo u saradnji sa dobavljačima, uzmajući u obzir obrasce kupovine prilikom kreiranja planograma prodavnica. To im omogućava da povećaju prodaju i poboljšaju upravljanje zalihama,“ rekao je Šon Bosons, viši potpredsednik kompanije Aldata za grupu Apollo rešenja. „Takođe, zahvaljujući Apollo programskim rešenjima, Sprouts može da smanji otpad tako što će pratiti prodaju do nivoa prostora na policama. Poboljšano upravljanje zalihama i prilagođen merčendajzing zajedno doprinose povećanju ukupnog profita.“

Leave a Reply