Software

Hugo Boss uvodi novu semu lojalnosti kupaca na bazi Aldata rešenja

HUGO BOSS UZ POMOĆ „ALDATA LOYALTY” SISTEMA GRADI BAZU I STIMULIŠE LOJALNOST SVOJIH KUPACA

Vodeća finska „Hugo Boss“ prodavnica i specijalista za softverska rešenja u maloprodaji, kompanija Aldata, započele su implementaciju nove šeme lojalnosti kupaca zasnovane na karticama, koja će biti primenjivana ekskluzivno u centralnoj prodavnici u Helsinkiju. Ova šema, koja će zaživeti već u septembru 2009. integriše podatke koji se u realnom vremenu prikupljaju na prodajnom mestu (POS) i podupire planove kompanije da poveća bazu lojalnih kupaca sa trenutnog nivoa od 1.000 članova na 10.000 članova do kraja 2010. godine.

Nova Hugo Boss šema podrazumeva punu funkcionalnost rešenja „Loyalty“ – uključujući „veb-klub“, digitalni marketing i upravljanje sistemom. Nova šema funkcioniše na dva nivoa: standardnom i „VIP“, za posebno značajne klijente. Standardni članovi kluba redovno dobijaju informacije o novim proizvodima i ponude, a kada kupac u Hugo Boss-u potroši iznos koji je unapred definisan, on prelazi na „VIP nivo“ i pridružuje se „Black Card“ klubu. Ovde kupci imaju znatno više privilegija poput pristupa veb-klubu gde mogu da vide detalje o ekskluzivnijim ponudama za vrhunsku robu.

„Aldata Loyalty“ je rešenje za digitalni marketing i upravljanje odnosima sa kupcima (eCRM) koje omogućava maloprodajnim organizacijama da analiziraju ponašanje kupaca i kupovne navike i momentalno reaguju novim ponudama preko digitalnih komunikacionih kanala koji najviše odgovaraju svakom kupcu ponaosob. Marketing-osobe tako mogu da kreiraju kampanje koje su znatno usredsređenije i efektnije od konvencionalnih, kao i da ih plasiraju direktno „u ruke“ kupaca, u trenutku koji je najznačajniji za uticanje na odluku o kupovini. Aldata Loyalty je rešenje tipa „softver kao usluga (SaaS)“, što znači da se korisnici ne izlažu potrebama za licencama ili infrastrukturnim troškovima.

„Nova ’Aldata Loyalty’ šema je uzbudljiv iskorak za nas,” rekao je Jukka Holkeri, upravnik ove Hugo Boss prodavnice. „Sve što smo imali u sklopu starog sistema bio je jednostavan registar u okviru našeg POS sistema. Sada možemo efikasnije da se ciljano obraćamo kupcima i ispunjavamo njihove zahteve, kao i da efikasnije unakrsno prodajemo svoje proizvode i ohrabrujemo ih da ponovo kupuju kod nas. Pored toga, dva nivoa članstva u programu nam omogućava da unapredimo svoje višekanalne marketing programe i povećamo povraćaj investicije u svakoj kampanji.”

Leave a Reply