Događaji · Software

IBM BusinessConnect – Sprint 2014 održan u Beogradu

Lokalna kancelarija kompanije IBM, po četvrti put u Srbiji, organizovala je skup pod nazivom IBM BusinessConnect – SPRINT 2014 koji je okupio preko 200 predstavnika vodećih kompanija koje posluju u Srbiji u oblastima telekomunikacija, bankarstva, finansija, javnog i IT sektora.

Ove godine, IBM BusinessConnect – SPRINT bio je posvećen novoj eri smart tehnologija koje obeležavaju naše doba i prožimaju savremeno poslovanje postajući njegov sastvani deo, kao što su cloud tehnologije, analitika, mobilne i social tehnologije.

U ime domaćina, uvodnu reč održala je Nataša Sekulić, direktor prodaje za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, koja je izjavila: “Veliko mi je zadovoljstvo što je ovoliki broj predstavnika poslovnog sveta u Srbiji danas ovde sa nama. Posebno dragocenim smatram priliku da međusobno razmenimo znanja i iskustva i diskutujemo o aktuelnim temama koje karakterišu poslovanje kompanija u Srbiji danas i zajedno tražimo rešenja problema i odgovore na otvorena pitanja.”

Jack Esselink, stručnjak za big data i analitiku u kompaniji IBM u centralnom predavanju je naglasio: “Na potrebu organizacija da se prilagođavaju novim načinima funkcionisanja najbolje ukazuju podaci da je čak 25 odsto globalne populacije prisutno na društvenim mrežama, a 2.7 milijardi ljudi povezano na internet, što generiše 2.5 kvinitliona bajtova podataka svakog dana. Pored toga, predviđanja govore da će do 2016. godine čak 62 odsto poslovnih zadataka biti izvršavano preko cloud tehnologija. Vreme smart tehnologija je stiglo, i ukoliko žele da nastave da traže svoje mesto na kompetitivnom tržištu, kompanije moraju da uvaže ove trendove”

Potom su IBM eksperti demonstrirali konkretna rešenja koja su primenjena i potvrđena u praksi i scenarija koji se mogu lako prepoznati i u svakodnevici, fokusirajući se na 3 važna segmenta: marketing i korisničko iskustvo, poslovne transformacije i tehnologiju i inovacije.

Ovogodišnji događaj, kao partneri, podržale su kompanije Comtrade, Ibis Instruments, Poslovna inteligencija, RRC, Saga, Serbian Business Systems, S&T i TeleGroup. Medijski pokrovitelji bili su Radio Televizija Srbije, Ekapija i TAG Media.

IBM BusinessConnect – SPRINT je tradicionalni događaj koji okuplja stručnjake iz oblasti telekomunikacija, bankarstva, finansija, javnog i IT sektora i omogućuje im da diskutuju o trendovima kod nas i u svetu, kao i da razmene iskustva i ideje kako unaprediti već postojeće procese i na taj način postati nosilac pozitivnih tehnoloških promena u Srbiji.

Leave a Reply