Software

IBM predstavio Cognos 8 v4 – novu verziju softverskog rešenja za upravljanje poslovnim procesima

Nova verzija osnažuje strategiju Information on Demand IBM-a osiguravajući poslovnim korisnicima pristup novim i poboljšanim rešenjima za upravljanje poslovnim procesima u skladu sa najnovijim IT standardima

IBM je predstavio Cognos 8 v4 novu verziju softverskog rešenja za upravljanje poslovnim procesima. Nova verzija osnažuje strategiju Information on Demand IBM-a koja korisnicima pruža mogućnosti saradnje sa poslovnim korisnicima putem dinamičnijeg i interaktivnog iskustva, širi kontekst i važnost procesa donošenja odluka te usklađuje njihovu strategiju i aktivnosti putem jasnih ciljeva, planova, prognoza i metrika na svim finansijskim i operativnim razinama.

IBM Cognos 8 v4 omogućava organizacijama jednostavniji i sigurniji pristup poverljivim informacijama kao što su informacije o zaposlenima, korisnicima i partnerima na svim finansijskim i operativnim nivoima i procesima.

Snažna poslovna inteligencija (BI) i mogućnosti korisničkog upravljanja performansama poput planiranja poslovanja, nadzornih ploča, analitike i izveštavanja zajedno sa poboljšanom platformom enterprise-class te prilagodljivim poslovni modelima i na krajnje korisnike orijentisanih interfejsa, omogućuju poslovnim korisnicima pristup i korištenje važnih informacija kako bi doneli odluku o optimalizaciji poslovnih performansi.

“IBM je akvizicijom Cognosa dobio skup alata koji nadopunjavaju IBM-ovu strategiju upravljanja informacijama. Teme poput skladištenja informacija, izveštavanja, kvaliteta podataka, poslovne inteligencije i upravljanja informacijama danas su neke od najvažnijih tema u IT-u.”, rekao je Franko Buneta, Information Management Sales Specialist.

Povremeni poslovni korisnici, poslovni menadžeri i rukovodioci na svim nivoima u organizaciji susreću se sa prevelikim brojem informacija te brzim promenama u današnjoj globalno povezanoj ekonomiji. Prema rečima Waynea Eckersona, direktora TDWI Researcha na institutu Data Warehousing Institute, ovakva vrsta poslovnih korisnika predstavlja 80 posto zaposlenih u prosečnim organizacijama. Njima je potreban brz pristup relevantnim informacijama bilo da se nalaze u kancelariji ili van nje kako bi doneli odluku utemeljenu upravo na tim relevantnim informacijama te poboljšali finansijsku i operativnu percepciju te sveukupne performanse.

Leave a Reply