PC računari · Software

IBM predstavio nove POWER 7 sisteme za upravljanje uslugama

Sistem postiže vanredno dobre performansi bez presedana u novim poslovnim industrijskim aplikacijama: od pametnih elektrodistribucijskih mreža do analitike u stvarnom vremenu.

U sklopu Systems Open Door poslovnog događanja održanog u Hotelu Aristos, IBM je predstavio sledeću generaciju POWER7 Systems rešenja za upravljanje najzahtevnijim novim industrijskim aplikacijama, počevši od pametnih elektrodistribucijskih mreža, pa sve do analize podataka u realnom vremenu kakva se koristi  na finansijskim tržištima.

“U novi sistem ugrađen je niz industrijski jedinstvenih tehnologija za posebne namene, oblikovanih prema zahtevima novih aplikacija i usluga koje se zasnivaju na obradi velikog broja istovremenih transakcija i podataka te njihovoj analizi u trenutku u kom se događaju, dakle u realnom vremenu. Takođe, sistemi klijentima pružaju mogućnost upravljanja postojećim aplikacijama i uslugama uz niže troškove što je ostvareno tehnološkim naprecima u virtuelizaciji, štednji energije, cenovno prihvatljivoj upotrebi memorije i boljim odnosom između cene i performansi”, rekao je Zorislav Sić, stručnjak za tehniku i produkte – Power Systems rešenja, IBM srednja i istočna Evropa.

Novi POWER7 Systems koji se zasniva na rastu IBM-ova tržišnog udela od 12 bodova od 2004. godine na 14 milijardi dolara vrednom tržištu Unix servera, može obraditi milione transakcija u realnom vremenu i analizirati sa njima povezane podatke koji se pojavljuju u novim tipovima aplikacijama.

Četiri nova Power Systems rešenja

Novi sistemi i softver za njihovo upravljanje sastoje se od:

IBM Power 780 nova je kategorija prilagodljivih servera visokih performansi, modularnog dizajna sa mogućnošću konfiguracije do 64 POWER7 „jezgra“ ili procesora te mogućnošću rada u novom, tzv. TurboCore načinu rada u kom je moguće optimizovati radna opterećenja.

IBM Power 770 modularni je sistem za velike firme sa mogućnošću nadogradnje do 64 POWER7 jezgra čime postiže bolji odnos performansi po jezgru u poređenju sa POWER6 procesorima.

IBM Power 755 računarski je klaster visokih performansi koji se sastoji od 32 POWER7 jezgra.

IBM Power 750 Express energetski je efikasan server namenjen tržištima srednje velikih firmi. Nudi četiri puta više procesorskih kapaciteta od svog prethodnika IBM Power 550 Expressa.

IBM Systems Director Express, Standard i Enterprise verzije čine nov i jako pojednostavljen paket upravljačkog softvera za navedene sisteme, a imaju VMControl – napredne mogućnosti virtualizacije.

Leave a Reply