Software

IDC: S&T – jedna od tri najbolje regionalne IT kompanije u kategoriji usluge/softver

IDC objavio rezultate istraživanja IT tržišta u 2012. godini

IDC, jedna od najvećih nezavisnih kompanija u svetu koja se bavi istraživanjem i analizom tržišta informatičko-komunikacionih tehnologija, nedavno je objavila izveštaje o stanju IT tržišta u 2012. godini u Srbiji i Adriatic regionu. Vrednost regionalnog IT tržišta se u 2012. godini smanjila za 1.8% u odnosu na prethodnu i iznosila je 2,52 milijarde dolara. Vodeće srpske IT kompanije zabeležile su najveći rast prihoda u regionu, dok je prihod najvećih IT kompanija u Sloveniji i Hrvatskoj opao.

snt

U kategoriji regionalnih kompanija koje se bave pretežno IT uslugama i razvojem softvera grupacija S&T sa prometom od preko 80 miliona evra u 2012. ,je zauzela drugu poziciju, sa udelom u ovom tržištu od 6.6%, odmah iza Com Trade grupe, koja se bavi i distribucijom hardvera. S&T Serbia je već 17 godina deo S&T grupe i dobrim delom je doprinela ovom rezultatu – beležeći dvocifreni rast u prihodu u odnosu na prethodnu godinu – od čak 15% – što je više od ukupnog rasta prihoda najvećih 100 IT kompanija u Srbiji. U istoj kategoriji (IT usluge i softver), izuzimajući globalne vendore, S&T Serbia je na nivou zemlje zauzela treću poziciju.

Na listi 100 najboljih regionalnih IT kompanija, S&T je bio peti, iza distributera, i jednog globalnog vendora (IBM).

IDC Adriatics prati, analizira i predviđa IT tržište u našem regionu još od 2001. godine, a izveštaje o 100 najboljih regionalnih IT kompanija objavljuje od 2009. Svih ovih godina, S&T je bio u samom vrhu ovih listi – posebno onih vezanih za IT usluge, pokazujući kontinuitet i stabilnost u ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata u zemlji i regionu.

Leave a Reply