Software

IN2 Beograd formirao tim za razvoj BI aplikacija za podršku poslovnom odlučivanju

Krajem 2009. godine formirana je jezgra tima za razvoj BI (Business Intelligence) aplikacija za podršku poslovnom odlučivanju dovođenjem iz SAS-a iskusnog BI stručnjaka mr Dušana Veličkovskog. Ovim potezom IN2 Beograd proširio je područje svog delovanja i na ovo perspektivno područje.

Kompetencije BI tima obuhvataju izgradnju skladišta podataka (datawarehouse) i BI aplikacija za rad nad tim podacima. Razvoj ovih aplikacija radiće se Oraclovim alatima (Oracle Business Intelligence) i Microsoftovim (SharePoint i PerformancePoint). Unutar IN2 grupe postoji značajno iskustvo i već razvijeni modeli podataka za područje osiguranja, penzijskih i investicijskih fondova te distribucije i proizvodnje.

U sklopu stalne edukacije i poboljšavanja svojih sposobnosti, lider tima Dušan Veličkovski  krajem novembra pohađao je 2 višednevna treninga koje je Oracle za svoje partnere organizovao u Beogradu:
1. Oracle BI Applications Training na kojem je kao predavač gostovao: Andre Molenaar, SC BI, Central and Eastern Europe, Holanđanin koji radi u Izmiru (Turska)
2. Oracle Enterprise Business Intelligence Masterclass with Mark Rittman na kojem je kao predavač gostovao Mark Rittman (Rittmanmead university)

Procenjujemo da je i u našem okruženju došlo vreme da kompanije koje imaju ambiciozne planove rasta započnu sa značajnijom primenom ovih alata i aplikacija koje će im na osnovu dostupnih podataka omogućiti sveobuhvatne analize i brzo donošenje poslovnih odluka i planiranje primenom savremenih koncepata.

Ovo je treći tim u IN2 Beograd koji će se baviti razvojem, implementacijom i podrškom u oblasti BI. Pre toga formirani su i rade timovi za implementaciju, podršku i razvoj informacionog sistema Invest2 za podršku poslovnim procesima u investicionom bankarstvu i tim za podršku i implementaciju informacionog sistema Insurance2 za podršku poslovnim procesima u osiguravajućim društvima, koji su oba razvijeni u IN2 Grupi.

Leave a Reply